cu toate ca am platit pensia alimentara, alimentand cardul de salarii al fostei neveste, regulat, m-am trezit la serviciu cu ordonanta presedintiala de poprire pe salar pentru plata pensiei alimentare din luna mai anul trecut. am depus la serviciu (unitate militara) copii dupa chitante, in plus am dat si o declaratie ca acei bani reprezinta pensia alimentara, am facut si contestatie la acea ordonanta (prin avocatul meu), dar mi s-a cerut sa achit o cautiune de 3.100.000 lei, ba mai mult mi s-a respins, provizoriu, aceasta contestatie.
Va rog, explicati-mi ce inseamna aceasta cautiune, pentru ce se achita ea, in ce conditii, si pe ce motiv mi se poate respinge , provizoriu(?), contestatia, avand in vedere ca am atasat contestatiei toate chitantele de alimentare de card. Recunosc ca nu stiu daca au primit la tribunal adresa cu veniturile mele de la locul de munca! Avocatul meu nu-mi da prea multe lamuriri, iar cele pe care le primesc sunt in termeni destul de alambicati, incat nu mai inteleg nimic.
In plus, acelasi avocat nu stie daca fosta mea nevasta a depus recurs la sentinta de divort, nu stie nici ce scrie in ea (in cazul depunerii ei), iar eu am ajuns sa nu mai stiu daca sunt divortat sau nu.
Sunt in ceata totala, mai ales ca eu sunt intr-o localitate, procesul de divort si avocatul se afla in alta localitate, discutam doar telefonic; banii insa au fost mai mult decat frumosi pentru acest proces de divort despre care eu nu stiu nimic. Mai e putin pana se face anul si tot nu suntem divortati. Sotia mea a depus cerere de divort si acum tot ea a facut recurs la sentinta, iar avocatul meu habar nu are de data recursului. In plus imi spune mereu ca nu are acces la dosar. Se poate asa ceva?
Cautiunea este obligatorie in contestatiile la executare - ce ai facut tu.
Rolul este unul de garantie ca nu faci contestatia doar pentru a intrerupe executarea fara a avea vreun motiv intemeiat.
Se plateste la valoare - 10%.
Daca ti s-a pus poprire pentru pensie = hotarare de divort definitiva, adica esti cam divort.
Sfaturi: schimba avocatu' + du-te si vazi dosarul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dreptul la vizita
camelot
sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)