In urma sentintei de divort, data pe 05.12.2006, s-a stabilit plata pensiei alimentare de la data introducerii divortului, adica 09.05.2006. Am primit la serviciu ordonanta presedentiala de poprire pe salariu retroactiv, cu toate ca am achitat lunar pe parcursul anului 2006, mai mult de 25% din venitul lunar. Prin avocat am facut contestatie la executare, si mi s-a respins de catre judecator, atat in faza provizorie, cat si in faza decisiva, pe motiv ca trebuia depus apel in termenul legal. Desi fosta sotie recunoaste in scris sub semnatura olografa, ca m-am achitat de plata pensiei lunare de la data despartirii in fapt, adica dinainte de data sentintei de divort, judecatoria imi respinge de doua ori contestatia. Am depus chiar si dovada platilor prin copii xerox dupa ordinele de incasare, dar se pare ca am gresit undeva. Ce trebuie sa fac in acest caz?
Din ce spui tu, pare ca nu avocatul a gresit, ci judele....daca:D prin hotararea de la fond nu s-a specificat ca vei plati si din urma; in cazul asta sunteti de vuina amandoi.
Contestatia s-a facut la executare sau la titlu?
Dar daca spui ca sotia a recunoscut, adica e de buna credinta, adica iti va da banii inapoi.... sau nu?!#-o
Am primit la serviciu ordonanta presedentiala de poprire pe salariu retroactiv, cu toate ca am achitat lunar pe parcursul anului 2006, mai mult de 25% din venitul lunar.
...si cine a cerut executarea (poprirea), nu cumva sotia?
Contestatia am depus-o la executare dupa ce am primit la unitate ordonanta presedentiala de poprire. Am depus toate actele, am platit si cautiunea de 10% din suma, si nu mai stiu ce sa fac. Nu stiu ce cale de atac mai am, mai ales ca ieri 13.03.2007 mi s-a respins contestatia, pe motiv ca trebuia sa fac apel la sentinta de divort pronuntata la data de 05.12.2006, in termen legal, ceea ce avocatul meu nu a facut, iar eu n-am stiut ce trebuie sa fac, doar de aia mi-am luat avocat.
Necunoscand amanuntele spetei, respectiv cum suna dispozitivul hot de divort cu privire la pensie, solutia instantei de exexcutare mi se pare surprinzatoare, ca sa ma exprim elegantB-)
Ce mai raman ede facut?! Recurs impotriva sentintei din contestatie.
Buna observatia cu banii inapoi de la sotie, mi-ati dat o idee. Se poate si aplica? MA INTERESEAZA, in cazul in care justitia ma va obliga la plata din urma, desi am mai platit odata. Am platit un avocat sa-mi spuna ce sa fac, eu nu ma pricep, serviciul meu este in alta localitate decat cea in care se judeca divortul si contestatia, am platit 500 de euro pentru ambele procese( divort si partaj), dar se pare ca trebuie sa citesc eu legea ca sa-i spun ce sa faca? Mai bine ma aparam eu de banii astia. Nu?
Partaj
nlilianne11
Instanta de fond a impartit masa partajabila conform solicitarii fostei soții, atribuindu-i apartamentul proprietate comuna. La 3 luni de la pronuntarea ... (vezi toată discuția)