avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestatie respinsa din eroarea avocatului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestatie respinsa din eroarea avocatului

In urma sentintei de divort, data pe 05.12.2006, s-a stabilit plata pensiei alimentare de la data introducerii divortului, adica 09.05.2006. Am primit la serviciu ordonanta presedentiala de poprire pe salariu retroactiv, cu toate ca am achitat lunar pe parcursul anului 2006, mai mult de 25% din venitul lunar. Prin avocat am facut contestatie la executare, si mi s-a respins de catre judecator, atat in faza provizorie, cat si in faza decisiva, pe motiv ca trebuia depus apel in termenul legal. Desi fosta sotie recunoaste in scris sub semnatura olografa, ca m-am achitat de plata pensiei lunare de la data despartirii in fapt, adica dinainte de data sentintei de divort, judecatoria imi respinge de doua ori contestatia. Am depus chiar si dovada platilor prin copii xerox dupa ordinele de incasare, dar se pare ca am gresit undeva. Ce trebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 00:46, 26 Martie 2007

Desi fosta sotie recunoaste in scris sub semnatura olografa, ca m-am achitat de plata pensiei lunare de la data despartirii in fapt, adica dinainte de data sentintei de divort, judecatoria imi respinge de doua ori contestatia. Ce trebuie sa fac in acest caz?

eu vad o solutie foarte simpla, dar trebuie sa coopereze fosta sotie : spune-i avocatului tau pe care l-ai platit degeaba, ca in codul de procedura civila (pe care se pare ca nu-l prea cunoaste) , este un art. cu nr:371 inice 5 c si, daca intradevar fosta sotie nu-ti vrea "pielea", procedura este foarte simpla, pur si simplu ea, sotia, renunta la executare.
art. zice asa: "executarea silita inceteaza daca:...c) creditorul a renuntat la executare."
...si asa vei vedea "calitatea" fostei tale sotii !
esti sigur ca avocatul tau nu a "reprezentat" cumva interesele fostei sotii ???:))
vei vedea!
succes!!!
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
multumesc mult pentru raspunsuri. e adevarat ca la fond nu am facut dovada platii din cel putin 2 motive : 1) stiindu-ma corect din pdv al achitarii pensiei alimentare, nu m-am gandit nici o clipa ca ar putea sa-mi ceara din urma; 2.) avocatul nu mi-a spus nimic de chestia asta, iar la primirea ordonantei, m-a asigurat, telefonic, ca nu va fi nici o problema, cu atat mai mult cu cat am platit si o cautiune de aprox. 3 mil. lei, plus taxa timbru, bani care mai bine ii dadeam fetitei.
ma voi duce la avocat sa-i spun de art. mentionat de Dvs. din CPC, si sa-l intreb cce are de gand, avand in vedere ca urmeaza un partaj de bunuri mobile si imobile, si mi-e teama sa nu pierd totul din cauza lui.
in cazul in care renunt la serviciile lui, desi i-am achitat integral onorariile si pt divort si pentru partaj, as vrea sa intreb :
1. pot sa recuperez o parte din bani daca vreau sa imi iau alt avocat pentru partaj?
2. cum se procedeaza, iar daca nu va fi de acord sa-mi restituie partea din bani cuvenita pentru procesul de partaj, ce trebuie sa fac?
va multumesc inca o data!
Daca nu rezolvati de comun acord cu avocatul privind onorariul, Baroul ar mai fi in masura si sa ia atitudine in aceasta privinta.
O alta ar fi sa va judecati cu avocatul, in instanta.#-o

ma voi duce la avocat sa-i spun de art. mentionat de Dvs. din CPC, si sa-l intreb cce are de gand, avand in vedere ca urmeaza un partaj de bunuri mobile si imobile, si mi-e teama sa nu pierd totul din cauza lui.

ei, ce mai zice avocatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune pentru plata pensiei alimentare? camelot camelot cu toate ca am platit pensia alimentara, alimentand cardul de salarii al fostei neveste, regulat, m-am trezit la serviciu cu ordonanta presedintiala de poprire ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar nlilianne11 nlilianne11 În apel poate fi judecată o cerere pentru un fapt care s-a petrecut mult după pronunțarea instanței de fond și mult după declararea apelului, adică ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)