avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestatie in anulare!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestatie in anulare!!!

Buna! Sunt jurista , la inceput de drum si as avea nevoie de cateva sfaturi!
Am pe o doamna care este in cursul unui proces de divort. Divortul s-a pronuntat pe 29 mai 2008 si inca nu a primit hotararea instantei acasa, data primirii fiind si data de la care se scurge termenul de a face apel?As vrea sa mai adaug ca i-a fost incredintat cei 2 copii si s-a stabilit o pensie alimentara facandu-se poprire din salar sotului! Doamna a primit citatie de curand ca pe 13 august 2008 s-a fixat de judecata pt contestatia de executare a sotului pt pensia alimentara.
Stau si ma intreb daca inca nu s-a comunicat hotararea si inca nu s-a scurs termenul de a face apel . Doamna mi-a cerut ajutorul pt a formula o intampinare contestatiei ! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 19:24, 4 August 2008
Dumneavoastra ca si aparator in acest proces si daca vreti s- o ajutati pe doamna in cauza, urmariti decizia instantei la judecatorie. E posibil ca judecatoria sa trimeata hotarirea la domicilil doamnei si aceasta sa nu o fi primit,din vazii motive. In legatura cu contestatia sotului la executare ,nu va faceti probleme,e o forma de a mai prelungi agonia, pina la urma tot o sa fie obligat sa plateasca pensia. Mariiky
Cum a facut contestatie la executare ?? :-/
Exista o hotarare definitiva care a fost pusa in executare ? :-/
In cazul doamnei s-a emis o ordonanta de poprire de catre instanta, deoarece hotararea este executorie de drept si instanta poate emite aceasta ordonanta la locul de munca al paratului, chiar si inainte de a se comunica hotararea de divort.
Acesta a depus contestatie la poprire, fiind nemultumit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara-poprire salariu achim_achim achim_achim Va cer ajutorul inca o data. La inceputul lunii februarie am avut un proces cu fosta sotie pt reincredintarea copilului. In cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Cautiune pentru plata pensiei alimentare? camelot camelot cu toate ca am platit pensia alimentara, alimentand cardul de salarii al fostei neveste, regulat, m-am trezit la serviciu cu ordonanta presedintiala de poprire ... (vezi toată discuția)
Sechestru vicente73 vicente73 Buna seara.am divortat de común acord in luna februarie la notar.acolo doamna notar mi-a spus sa semnez si pentru pensia alimentara netinand cont de ... (vezi toată discuția)