avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Impreuna cu fratele meu am mostenit de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Impreuna cu fratele meu am mostenit de la mama o camera ...

Buna ziua!
Impreuna cu fratele meu am mostenit de la mama o camera dintr-o casa nationalizata si cate si 50 mp de pamant. Fratele meu mai are in proprietate alte 2 camere din aceeasi casa. Pentru a putea face alipire si a ramane un singur proprietar, dorim sa semnam un document prin care el sa ramana singurul proprietar pe casa iar eu singurul proprietar pe pamant. Cum trebuie sa procedam, cel mai simplu? Se semneaza un contract/ declaratie? Ce fel de contract?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:58, 31 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți cum. Casa nu sta în aer, ci pe pământ.
Iar casa și pământul alcătuiesc un singur corp de proprietate, cu un număr cadastral unic (după alipirea camerelor)
Ma iertați, cred ca nu am explicat cum trebuie. Eu vreau sa ii dau fratelui posibilitatea de a alipi proprietatea și evident cu tot cu pământul pe care este construita casa.
Cei 50 mp de pământ sunt separat, nu este vorba de pământul de sub casa, este un teren liber, fără construcții, aflat în alta localitate.

raluk0207 a scris:

Nu aveți cum. Casa nu sta în aer, ci pe pământ.
Iar casa și pământul alcătuiesc un singur corp de proprietate, cu un număr cadastral unic (după alipirea camerelor)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți întâi alipirea amândoi, în calitate de coproprietari și ulterior, încheiați un act de partaj voluntar.
Fratele ia casa și terenul, iar dvs, celălalt teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Dobandirea unui imobil prin plata sultei hensongraphics hensongraphics Caut o solutionare la urmatoarea problema: doi frati, sa zicem X si Y, printr-un partaj voluntar dobandesc urmatoarele dintr-un teren cu casa parinteasca pe ... (vezi toată discuția)