avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul dupa terminarea perioadei de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul dupa terminarea perioadei de indemnizatie crestere copil

as dori sa stiu daca in perioada acordata pentru indemnizatia cresterii copilului in institutia unde am muncit s-au majorat salariile , eu voi beneficia de aceste majorari?
as dori sa aflu si legea unde este specificat acest aspect.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:57, 12 Februarie 2010
Beneficiati de aceste majorari, art. 49 din Codul muncii prevazind expres ca asemenea drepturi chiar in cazul suspendarii contractului pot exista in continuare
Nu inteleg la ce va referiti si care este prevederea expresa.

Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea sa de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii Ruxandra Stoica Ruxandra Stoica Buna seara, Intrebarea mea este daca angajatorul poate modifica contractul de munca initial ( la plecarea mea in concediu de crestere copil )cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cadou pentru copiii minori pentru salariat in cic Forever Forever Buna seara, Angajatorul a acordat salariatilor care au copii minori cate 100 lei pentru fiecare copil. Salariatii aflati in CIC nu au primit insa nimic. ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual mihaela_1968 mihaela_1968 Prin suspendarea contractului individual de munca se considera ca au incetat raporturile de munca cu persoana respectiva? Esti obligat sa declari locul de ... (vezi toată discuția)