avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara. Va rog sa mi spuneți, dacă cineva are ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara. Va rog sa mi spuneți, dacă cineva are contract ...

Bună seara. Va rog sa mi spuneți, dacă cineva are contract de vanzare cumpărare cu întreținere,, pe un teren, se poate executa silit, pt un credit bancar,de 60000lei dar pt care are poprire de 1600 lei,pe luna? Daca are deja poprire,este legal sa il tot hartuiasca executorul? Azi a primit somatie ca daca in 15 zile nu plateste 60000 lei,il execura silut. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Global Data Protection , Consultant GDPR 09:28, 10 Aprilie 2025
Sigur, creditorul poate executa bunuri ca sa isi recupereze cat mai repede banii, nu e obligat sa astepte cu anii...
Chiar daca terenul este dobândit prin ctr vânz cu întreținere? mulțumesc

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Sigur, creditorul poate executa bunuri ca sa isi recupereze cat mai repede banii, nu e obligat sa astepte cu anii...

Sigur, indiferent de cum este dobandit bunul.
Este dreptul creditorului sa se indestuleze. Altfel ar astepta vreo 6 ani pana resueste sa isi recupereze creanta. Daca debitorul are alte bunuri ce pot fi valorificate, creditorul solicita executorului acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)
Executare silita malidumitru malidumitru Daca am poprire pe salariu atat eu cat si sotul meu adica 1/3 din salariu in valoare de 950 de lei pe luna , imi mai poate executa silit apartamentul . ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)