avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Unchiul meu ( fratele mamei mele) impreuna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Unchiul meu ( fratele mamei mele) impreuna cu sotia ...

Buna seara,

Unchiul meu ( fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii.
El a decedat primul si acum ea.
Ea la randu-i avea un frate ( decedat si el), care are doi copii. Cumva, suntem trei nepoti ? sau eu nu am nicundrept la succesiune? Intreb fiindca din cate stiu, nu se mai face diferenta intre nepotii firesti, si cei prin alianta.

Multumesc tuturor
Cel mai recent răspuns: tmANDREI , utilizator 12:41, 2 Aprilie 2025
Nu se face diferența în sensul ca aveți vocație succesorala (adica un drept eventual de a mosteni).
Însă, legal, mostenesc rudele de sânge.
Înțeleg ca soții nu si-au lăsat testamente reciproce.
Dvs sunteți singura ruda în viața a unchiului?
Nepoții de la fratele mătușii sunt singurele ei rude?
Multumesc. Da, eu sunt singura ruda in viata din partea unchiului, tot asa si in partea cealalta a familiei. Neavand copii, este posibil sa fii avut testamente reciproce. Intre timp am intrebat la doi notari, si amandoi au spus ca nu sunt mostenitor. Incaodata multumiri pt raspuns, zi buna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti mostenitor, dar doar pe partea unchiului. Inteleg ca mama dvs a decedat,
Daca sotii si-au facut testamente reciproce si unchiul decedeaza primul, nu mosteniti nimic. Mostenitoare va fi doar sotia.
Daca nu si-au lasat testamente reciproce si unchiul decedeaza primul, partea unchiului va fi mostenita de sotie (1/2) si dvs (1/2).
Mai departe, la decesul sotiei, cota ei va fi mostenita de nepoti.
Se pare ca au avut testamente reciproce. Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul ... User4567 User4567 Buna ziua, Matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul meu) este inca in viata, ei nu au avut copii si nici alti nepoti , eu fiind singurul nepot. Mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire MENGHINA MENGHINA Buna seara ! Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa matusa si unchi: sora (fara copii) a mamei a ... erriss erriss Succesiune dupa matusa si unchi: Sora (fara copii) a mamei a facut testament in favoarea sotului (unchi). De-asemenea si el ei, functie de care decedeaza ... (vezi toată discuția)