Unchiul meu ( fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii.
El a decedat primul si acum ea.
Ea la randu-i avea un frate ( decedat si el), care are doi copii. Cumva, suntem trei nepoti ? sau eu nu am nicundrept la succesiune? Intreb fiindca din cate stiu, nu se mai face diferenta intre nepotii firesti, si cei prin alianta.
Nu se face diferența în sensul ca aveți vocație succesorala (adica un drept eventual de a mosteni).
Însă, legal, mostenesc rudele de sânge.
Înțeleg ca soții nu si-au lăsat testamente reciproce.
Dvs sunteți singura ruda în viața a unchiului?
Nepoții de la fratele mătușii sunt singurele ei rude?
Multumesc. Da, eu sunt singura ruda in viata din partea unchiului, tot asa si in partea cealalta a familiei. Neavand copii, este posibil sa fii avut testamente reciproce. Intre timp am intrebat la doi notari, si amandoi au spus ca nu sunt mostenitor. Incaodata multumiri pt raspuns, zi buna
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunteti mostenitor, dar doar pe partea unchiului. Inteleg ca mama dvs a decedat,
Daca sotii si-au facut testamente reciproce si unchiul decedeaza primul, nu mosteniti nimic. Mostenitoare va fi doar sotia.
Daca nu si-au lasat testamente reciproce si unchiul decedeaza primul, partea unchiului va fi mostenita de sotie (1/2) si dvs (1/2).
Mai departe, la decesul sotiei, cota ei va fi mostenita de nepoti.
Mostenire
MENGHINA
Buna seara !
Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)