Buna ziua! Am rugămintea sa ma ajutați și pe mine cu un răspuns la o situație pe care nu o stăpânesc: In data de 28/03/2013.ANAF emite un titlu executoriu pe o suma de774 lei. Eu nu am intrat in posesia înștiințării.Ei spun ca a fost trimis angajatorului meu dar acesta nu ar fi achitat suma. Astăzi 02.04.2025.am primit o Înștiințare privind înființarea propririi,urmare a dosarului de executare Nr…..din28.03.2025.In aces caz nu mai acționează efectul prescrierii? Multumesc anticipat pentru ajutor!
Prescripția nu operează de drept. Trebuie invocată în fața unei instanțe. Prin urmare, trebuie să atacați în instanță instituirea popririi, adică să faceți contestație împotriva titlului executoriu, prin care să cereți și ridicarea popririi, proces în care ar trebui să invocați împlinirea termenului de prescripție, dacă este cazul. Să aveți în vedere faptul că termenul de prescripție în cazul creanțelor bugetare este de 5 ani și acesta se poate întrerupe/suspenda în funcție de anumite situații.
Recuperare prejudiciu
myryam
Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)