Anul trecut am depus declaratia unica pentru venituri din chirii, si ca urmare a neplatii mi s-a emis un titlu executoriu pentru creante fiscale principale.
La inceputul lunii am primit o decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii(dobanzi si penalitati de intarzieri) si titlu executoriu aferent acestei decizii.
Intrebarea mea este, titlu executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale?
Va multumesc pentru raspuns. Art. 217 lit. b) din Codul de procedura fiscala precizeaza faptul ca termenul de prescriptie se intrerupe "pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii în orice alt mod a datoriei;"
Asta inseamna ca Extrasul de cont pentru bugetul de stat transmis de Anaf contribuabililor, in care se precizeaza clar ca "nerestituirea extrasului la unitatea emitenta presupune acceptarea sumelor mentionate" intrerupe termenul de prescriptie?
Fac mentiunea ca extrasul de cont contine toate sumele datorate, insa nu a fost emis niciun titlu executoriu in baza acestuia(titlu executoriu care sa contina toate creantele fiscale: principale + accesorii).