avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlul executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Titlul executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale?

Buna seara,

Anul trecut am depus declaratia unica pentru venituri din chirii, si ca urmare a neplatii mi s-a emis un titlu executoriu pentru creante fiscale principale.

La inceputul lunii am primit o decizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii(dobanzi si penalitati de intarzieri) si titlu executoriu aferent acestei decizii.

Intrebarea mea este, titlu executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
olivia.neacsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: olivia.neacsu , utilizator 15:39, 13 Februarie 2024
Nu. Fiecare decizie , titlu executoriu, notificare, etc. intrerupe termenul de prescriere pentru ceea ce s-a emis notificarea/titlul executoriu, etc.

Va multumesc pentru raspuns. Art. 217 lit. b) din Codul de procedura fiscala precizeaza faptul ca termenul de prescriptie se intrerupe "pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii în orice alt mod a datoriei;"
Asta inseamna ca Extrasul de cont pentru bugetul de stat transmis de Anaf contribuabililor, in care se precizeaza clar ca "nerestituirea extrasului la unitatea emitenta presupune acceptarea sumelor mentionate" intrerupe termenul de prescriptie?

Fac mentiunea ca extrasul de cont contine toate sumele datorate, insa nu a fost emis niciun titlu executoriu in baza acestuia(titlu executoriu care sa contina toate creantele fiscale: principale + accesorii).
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)