avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul darama gardul aflat pe propietatea acestuia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul darama gardul aflat pe propietatea acestuia fara ordin judecatoresc

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta:
Exista un gard intre vecini, iar unul din ei pretinde ca gardul este pe propietatea lui, mai exact ca celalalt vecin a intrat cu gardul cam 1m pe propietatea acestuia, drept urmare acesta s-a apucat sa darame gardul (sa-si faca dreptate singur) fara sa mearga la avocat sa instiinteze vecinul ca ii darama gardul, fara ordin de la instanta, fara nimic. Din cate stiu el nu poate darama gardul de unul singur chiar daca este propietatea lui, insa el zice ca este"violare de propietate" si din aceasta cauza il darama ca e la el in curte.
Poate cineva sa ma lamureasca cum este legal si care ar fi articolul de lege care stabileste daca ai voie sa darami sau nu chiar daca e pe propietatea ta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Codrut07 , utilizator 12:36, 4 Aprilie 2025
Articolul de lege nu va folosește la nimic pt ca e vorba de eventual mai multe prevederi legale de natura penala,civila etc.Ce trebuie sa știți este ca persoana respectiva poate formula plângere penala pt distrugere împotriva vecinului care dărâmă gardul..
Dar in aceasta situatie vecinulc are darama gardul nu poate involca tulburarea vecinatatii? si sa spuna ca i s-a intrat pe propietate (desi gardul e vechi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala emiliana emiliana 1.Daca am facut o plangere penala acum 3 luni, pot sa citesc declaratia data de parat? sau organul poate sa ma informeze ce a declarat paratul? 2. Am facut ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)