avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am un angajat care este pensionar si nu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am un angajat care este pensionar si nu stiu exact ...

Buna ziua,

Am un angajat care este pensionar si nu stiu exact cati ani poate sa fie angajat peste varsta de pensionare. Poate sa fie in continuare angajat 3 ani peste varsta de pensioanare, adica pana la 68 de ani sau pana la 70 de ani?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
Loredana E., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 4 Aprilie 2025
Cand a iesit la pensie?
In 2018 a iesit la pensie si noi l-am angajat in 2019, stiind ca este pensionar.
Poate sa lucreze cat il tin puterile ..
Ok, multumesc, cred ca este posibil acest lucru doar pentru ca a fost pensionar inainte de angajare.
Dar daca un salariat angajat (62 de ani) s-a pensionat anul trecut ( pensie de drept) putem sa-l mai tinem angajat 3 ani peste vărsta de pensionare? Si care este vărsta de pensionare in acest caz?

„Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”
Din 11.05.2019 este prevederea , iar potrivit Constitutiei , legea civila nu retroactiveaza.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,un pensionar care lucreaza intr-0 institutie publica ... cochela cristian alexandru cochela cristian alexandru Buna ziua,un pensionar care lucreaza intr-0 institutie publica ca personal contractual si care a ocupat prin concurs postul dupa iesirea la pensie la varsta de ... (vezi toată discuția)
Pensie și salariu ninasave ninasave Sunt născută pe 23 septembrie 1958.Ies la pensie pe 23 noiembrie 2019. Dacă vreau să lucrez în continuare, pot primi și pensia și salariul? Dacă da cum ... (vezi toată discuția)
O salariata indeplineste curand conditiile de pensionare pentru ... dijmarescu dijmarescu O salariata indeplineste curand conditiile de pensionare pentru limita de varsta ( face 61 ani). Situatia 1: daca doreste continuarea activitatii pana ... (vezi toată discuția)