avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei 1. Mama copilului mă dă în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei 1. Mama copilului mă dă în judecată pentru ...

Dreptul familiei

1. Mama copilului mă dă în judecată pentru pensie alimentară, nu dorește o înțelegere amiabilă. Ce se întîmplă cu sumele pe care i le-am dat deja pentru copil, sînt acestea luate în calcul? Dacă îmi pierd între timp locul de muncă, pensia rămîne aceeași?

2. În ce condiții are voie mama să se mute în alt oraș cu copilul?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 18:38, 4 Aprilie 2025
Cred ca mama nu va da în judecata doar pentru pensia de întreținere.
Probabil ca solicita ca judecătorul sa dispună masuri, în favoarea ei, asupra tuturor aspectelor referitoare la copil: domiciliul acestuia, modalitatea de exercitare a autorității parintesti, program de vizita, suplinirea acordului dvs în vreo chestiune anume etc.
Mergeți urgent cu cererea de chemare in judecata la un avocat deoarece aveți termen scurt pentru formulare apărări și cereri reconventionale.
O apărare profesionista, durabila in timp si care sa va avantajeze, nu o faceți pe forum din câteva noțiuni aflate de la un avocat sau doi.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in noul cod civil georgescu sorin georgescu sorin Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri parinte-copil. ce e de facut? Corina1982 Corina1982 Buna ziua! Sunt mama unui baiat in varsta de 11 ani. Locuiesc in Bucuresti, iar tatal copilului in Constanta. Tatal plateste pensie alimentara lunar, iar ... (vezi toată discuția)
Divort - doresc amanare la primul termen flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,sia gasit unul mai tinar ca ea cu 8 ani si a bagat divort,ce pot face sai dau aminare la primul termen care e pe 5 noiembrie,daca nu ma ... (vezi toată discuția)