avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Auto cu defecte din fabrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Auto cu defecte din fabrica

Buna ziua! In 2021 am cumparat o masina noua din reprezentanta, garantia fiind valabila pana in vara acestui an. In toamna anului trecut am avut prima problema grava cu masina, cand s-a oprit in timpul mersului cu viteza, fiind pe un drum national. Masina a fost tractata pana la service, iar acolo mi-au spus ca lantul de distrubutie s-a rupt, aceasta defectiune fiind o problema din fabrica (ulterior am citit ca in alte tari au fost masinile rechemate pentru remedierea problemei). A doua problema grava a fost luna trecuta, de data aceasta masina nu se mai accelera, iar pe teava de esapament a iesit mult fum dens si alb. Din nou, masina a fost tractata la service, problema de aceasta data fiind turbina. Masina nu are nici 80 mii km, inclusiv domnul de la reprezentanta mi-a spus ca nu a fost normal ca s-a intamplat asta asa devreme, banuiala mea fiind ca a fost tot o problema din fabricatie. In cele din urma, am recuperat masina din service, iar pe drum la nici 5 km de cand am plecat mi-a aparut in bord eroare defectiune motor. Mentionez ca dupa reparatie, mi-au facut si revizia anuala. In plus, masina a fost tractata gresit de fiecare data, cutia de viteze este automata, dar nu a fost pusa pe neutru pentru ca nu au stiut cum, practic a fost tarata pe platforma. Avand in vedere cele de mai sus, eu nu mai pot avea incredere in reparatiile facute in service-ul reprezentantei, iar valoarea masinii cu siguranta a scazut mai mult decat era normal. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce pot face pe cale legala in aceasta situatie care mi-a provocat multe inconveniente (bani cheltuiti in plus pe drumuri, concediu neplanificat, masina inchiriata, plus ca cel mai grav lucru este ca mi-a fost pusa viata in pericol, ambele probleme s-au intamplat pe drumuri nationale, avand viteza). Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2025
CristinaaaM, utilizator

Alte discuții în legătură

Motor stricat la 27.000 km, reprezentanta land rover ridica din umeri land-rover land-rover Am un autoturism Land Rover an 2020 cu motorul stricat la 27.000 km. Autoturismul se afla in primul an de garantie. Service-ul autorizat Land Rover da din ... (vezi toată discuția)
Dealer volkswagen care mi-a pus viata in pericol Iulian1977 Iulian1977 Buna dimineata, Va retin cu o poveste ceva mai lunga si anume... In Aprlie 2008 am cumparat un autovehicul marca VW Jetta, nou, de la reprezentanta ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism cu vicii ascunse dpasztor dpasztor Buna ziua, am cumparat un autorurism din Constanta cu 8250 euro, dupa nici o ora de mers pe autostrada soarelui in drum spre Bucuresti acesta s-a defectat, ... (vezi toată discuția)