avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din 2 mostenitori este suspectat de Alzheimer. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din 2 mostenitori este suspectat de Alzheimer. Poate semna ca intra in posesia mostenirii?

Buna ziua,

In urma decesului bunicului, cei 2 copii ai sai urmeaza sa mosteneasca casa parintilor lor ( bunica a decedat inaintea lui).

Acum cativa ani, aparent unul dintre copiii mostenitori ar fi fost diagnosticat cu Alzheimer in stadiu incipient insa nu se stie asta cu siguranta.

Intrebarea mea este - o persoana cu diagnostic de boala mentala are drept de semnatura? Poate semna ca intra in posesia mostenirii sau cine semneaza in loc?

Ce se intampla in cazul in care semneaza? Se poate contesta ulterior dreptul de intrare in posesie a mostenirii?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2025
tina132, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:33, 7 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate semna dacă are discernământ si boala e în faza incipienta.
Dacă notarul are dubii poate solicita prezentarea unui certificat medio legal psihiatric, de la medicul legist, care sa ateste ca mostenitorul respectiv este apt pentru a semna acte juridice de dispoziție.
Dacă certificatul medico legal concluzionează ca moștenitorul nu este apt și ca nu are discernământ, va trebui sa va adresați instantei, sa îl puneți sub interdicție și sa obțineți o hotel judecătorească prin care sa fie desemnat un tutore care sa semneze îl locul lui, la dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am o bunica care s-a inbolnavit acum cateva luni si ... Shenna20 Shenna20 Buna ziua,am o bunica care s-a inbolnavit acum cateva luni si este la pat.Pe lângă acest lucru ea suferă de o boală psihică si are momente in care nu este ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager Alexandra88m Alexandra88m Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)