Salutare!
O societate comercială mi-a transmis o factură și ulterior, o somație de plată fără ca între noi să fi existat vreodată o relație contractuală ori eu să fi solicitat prestarea de sevicii din partea respectivei societăți.
Desigur, le-am trimis o adresă, imediat după primirea facturii, în care am cerut clarificări și încetarea acestor solicitări, pe adresa de email și pe adresa fizică, cu confirmare de primire. Confirmare recepționată.
Evident, aceasta a fost ignorată și am primit o somație de plată la ~6luni de la acea factură.
Am reușit după mai multe încercări să contactez telefonic, angajați ai acestei companii, care mi-au răspuns că ei nu știu, nu cunosc, nu știu de adresa trimisă de mine, să mai trimit odată și să le las numărul meu de telefon.
Iarăși, evident, nu au revenit.
în fapt, societatea asta este o companie de apă care a primit/cumpărat, nu știu, o rețea de apă administrată în prealabil de UAT.
Contractul cu UAT-ul nu prezuma sau preconiza schimbarea termenilor și condițiilor contractuale cu acceptul implicit.
Din legile pe care le știu, un contract încetează de drept în momentul în care este modificat fără acordul părților.
În lipsa unui contract, societatea respectivă pretinde în continuare prejudicii din partea mea și a ignorat solicitările scrise și verbale înaintate de mine de debranșare și de încetare.
Mai menționez faptul că eu nu am încercat să beneficiez ilegitim de serviciile noului proprietar/administrator al respectivei rețele de apă și m-am auto-debranșat prin închiderea robinetului aflat pe proprietatea privată și am specificat acest lucru și în adresa transmisă către acel furnizor, în momentul în care am aflat de schimbare.
Și ca ultime mențiuni, în relația contractuală cu UAT-ul nu a existat niciodată contorizare cu apometre, serviciul fiind taxat anual, serviciul era util dar nu esențial.
Sfaturi?
Cel mai recent răspuns:
BogdanGri , utilizator
13:42, 12 Aprilie 2025