avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala in certificatul de nastere

Buna ziua prenumele in buletin imi este scris cu accent linie si acuma am descoperit ca in certificatul de nastere este cu punct nu am observat pana acuma (39 de ani)toate actele imi sunt scrise cu accent linie care ar fi procedura as putea sa imi rectific actele dupa certificatul de nastere ?Eu as dori sa il folosesc cum e in certificatul de nastere.
Nu locuiesc in tara si aici e mai usor privind accentul sa imi folosesc prenumele cum e in certificatul de nastere.
Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2025
Enitamas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Enitamas , utilizator 13:04, 8 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la starea civilă de la locul nașterii și verificați exact cum este înscris numele în actul de naștere, deoarece de aici a plecat comunicarea către evidența persoanei, în baza careia a fost emis actul de identitate.
Dacă în actul de naștere este la fel ca în certificat, solicitați o nouă carte de identitate întocmită corect, conform actului de naștere.
Dacă în actul de naștere este ca în cartea de identitate, înseamnă că a fost completat greșit certificatul; discutați cu cei de la starea civilă cum se poate corecta/mofidica/rectifica (după caz ) actul de naștere.
Multumesc frumos se rezolva am vorbit cu cei de la starea civila.
Sfat de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)