avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap

Buna ziua,
Daca angajatul depune la angajator certificatul de handicap pentru scutirea impozitului pe salariu cu 1 an intarziere , pentru ca nu a stiut de legea ce scuteste de plata impozitului pe salariu a persoanelor cu handicap accentuat sau grav si cere restituirea impozitului pe venit pe toata perioada, angajatorul este obligat sa faca toate demersurile necesare pentru a-i restitui banii?
Multumesc foarte mult.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 7 Aprilie 2025
Da, angajatorul este obligat sa faca toate demersurile necesare pentru a-i restitui banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap accentuat AndreRaluca AndreRaluca Buna ziua, Beneficiez de un certificat de handicap, grad accentuat incepand cu anul 2010. Am inceput sa lucrez in martie anul 2014. Am depus la ... (vezi toată discuția)
Returnare impozit pe venit Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Buna seara, Am un caz care ma depășit puțin. O persoana cu handicap accentuat, cu certificat de handicap, beneficiară a prevederilor legii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, ... lily74 lily74 Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, de 1 an am reînceput activitatea la locul de munca , nu am prezentat certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)