avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procesul de reședința in Italia nefinalizat corect
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procesul de reședința in Italia nefinalizat corect

Bună ziua,

Am întâmpinat o problemă cu înregistrarea reședinței mele în Italia. Când am încercat să îmi reînnoiesc documentul de identitate, am aflat că procesul de înregistrare a reședinței nu a fost finalizat corect, ceea ce înseamnă că nu am avut niciodată statut de reședință. Aceasta s-a întâmplat în perioada anilor de școală generală și liceu.
De asemenea, nu am fost contactat de comuna respectivă în legătură cu această situație atunci când au procesat cazul meu la depunerea actelor pentru cartea de identitate italiană.

1. Există vreo posibilitate să recuperez anii de reședință care nu au fost înregistrați?
2. La ce agenție ar trebui să mă adresez?

Vă mulțumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
int01234, utilizator

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Problema buletin si certificat de nastere bogdan18me bogdan18me Buna ziua,am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva.Prietena mea a locuit o perioada in Italia,la varsta de 14 ani nu a mai facut buletinul ... (vezi toată discuția)
Domiciu, resedinta si obligatii fata de statul roman/italian MihaiBDC MihaiBDC Buna! Situatie: O cunostinta plecata de peste 10 ani in Italia, casatorita cu italian si cu cetatenie dubla(italiana si romaneasca), cu doi copii nascuti ... (vezi toată discuția)