avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu maternitate

Buna ziua. Nici nu stiu de unde sa incep. Lucrez la o firma unde nu prea se cunoaste legislatia si as vrea sa fiu eu informata in legatura cu niste aspecte pt a putea preveni eventualele greseli.
Urmeaza sa intru in concediu prenatal. Din cate stiu, indemnizatia de maternitate este neimpozabila, cu exceptia celor 25% retinuti pentru CAS. Angajatorul daca plateste aceasta contributie, si-o mai recupereaza? Ma refer strict la contributia catre CAS, cu indemnizatia vedem cum o rezolvam.
In alta ordine de idei, daca imi dau demisia dupa efectuarea concediului de maternitate, ma afecteaza in vreun fel la indemnizatie? Cu cat timp inainte trebuie depusa demisia? Se poate cu 30 de zile inainte de finalizarea concediului de maternitate. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
Neytiri5678, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neytiri5678 , utilizator 07:36, 9 Aprilie 2025
C.a.s. nu se recupereaza , ci doar suma platita.

Daca va dati demisia dupa efectuarea concediului de maternitate, nu va afecteaza la indemnizatia pentru CCC.

Atentie: concediile medicale suspenda termenul de preaviz.

Eu as merge pe varianta incetarii c.i.m. cu acordul partilor.
Multumesc frumos! Mai am niste nelamuriri.
1. Daca angajatorul nu imi plateste concediul de maternitate, veniturile pe care ar fi trebuit sa le realizez in timpul acestuia se trec in tabelul acela care trebuie depus pentru indemnizatie?
3. Daca depasesc termenul de 42 de zile din postnatal, as putea sa procedez cu incetarea contractului dupa acest termen?
2. Daca as merge pe varianta incetarii contractului inainte de a intra in prenatal, pot depune dosarul pentru indemnizatie incepand cu ziua nasterii copilului? Imi mai trebuie ceva acte de la angajator? Lunile fara venit ar intra la calculul indemnizatiei?

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
Neytiri5678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste concediul prenatal? Lupu Gabriela Lupu Gabriela ce acte sunt necesare pentru concediu prenatal si postnatal, unde se depun aceste acte, cine plateste suma de bani cuvenita. Daca lucrez la patron si acesta ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal klaudita klaudita cine plateste concediul prenatal si postnatal?angajatorul sau casa de asigurari de sanatate?sau angajatorul si apoi isi recupereaza banii de la casa de ... (vezi toată discuția)
Demisie inainte de prenatal marian_coanda marian_coanda Buna seara, Ce sa intampla daca inainte a intra in concediul prenatal imi dau demisia? Mai am dreptul la concediul prenatal-postnatal de 126 de zile si ... (vezi toată discuția)