avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie inainte de prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie inainte de prenatal

Buna seara,

Ce sa intampla daca inainte a intra in concediul prenatal imi dau demisia?
Mai am dreptul la concediul prenatal-postnatal de 126 de zile si concediu de cresterea copilului.
Mentionez ca nu am intrerupere in vechime in ultimii 3 ani.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 30 Septembrie 2013
1. Nu vad de ce ati demisiona inainte de a intra in concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal)?
- Nu are nici o logica.

2. Daca va inceteaza raporturile de munca din motive imputabile dvs. (cum este si demisia) inainte de a intra in concediul de maternitate nu veti mai putea beneficia de acest concediu.
buna ziua .la fel as vrea sa stiu si eu daca in timpul concediului prenatal sau postnatal pot demisiona fara ca acest lucru sa-mi afecteze indemnizatia de crestere copil .nu as vrea sa mai depind in nici un fel de angajator(care ma atentionase sa revin dupa 5,6 luni de la nastere inapoi la munca daca imi mai vreau locul de munca ).2 banii de pe concediu prenatal si postnatal as putea sa fac vreo cerere in asa fel incat sa nu-i primesc de la angajator sa nu fiu nevoita sa depind in acest fel de angajator ,sa primesc banii prin posta .
1. Daca demisionati in timp ce sunteti in concediu de maternitate nu mai primiti indemnizatie pentru acest concediu.

2. Daca v-ar fi incetat contractul individual de munca din motive neimputabile dvs. (cum ar fi cazul in care angajatorul este in insolventa sau reorganizare judiciara) atunci ati fi putut sa depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le-ar fi platit.

3. Asadar nu demisionati chiar daca angajatorul v-a amenintat cu desfiintarea locului de munca (asta este problema lui, nu a dvs.).

4. Dupa ce se termina concediul de maternitate veti intra in concediu crestere (CCC) asa ca nu vad de ce ati demisiona pentru ca daca nu veti mai avea indemnizatie de maternitate nu veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana la 1 august 2016 si sunt din nou insarcinata in 2 luni.Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Suba123 Suba123 sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)