avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost surprins de radar insa masina de politie era ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost surprins de radar insa masina de politie era in afara ...

Am fost surprins de radar insa masina de politie era in afara localitatii iar eu abia ce ajungeam langa indicator
Conform coordonatelor gps se vede ca masina este in afara localitatii iar distanta pana la masina mea nu este mentionata.
Am sanse de câștig in aceasta situatie ? Am pv intocmit cu 113km in zona de 50. Am specificat la mentiuni ca nu sunt de acord
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:16, 11 Aprilie 2025
Erau in masina de politie avand montat radar model autovision.
Coordonatele gps arata in exteriorul localitatii .
Cum pot demonstra ei ca eu eram in localitate daca aparatul radar nu masoara distanta dintre radar si masina mea ? Ma gandeam ca ramane doar pe baza coordonatelor ce arata exteriorul localitatii

nicunicolae10 a scris:

Daca dvs erati in localitate restul nu prea conteaza,politia putea sa fie si la 500 m in afara localitatii,pistoalele astea radar te inregistreaza de la 1.2 km .Daca aveti timp de pierdut puteti face contestatie in instanta dar sincer aveti zero sanse de castig.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei pot demonstra pe baza inregistrarii video. Dvs. trebui doar sa cereti ca politia sa probeze acest lucru, conform art. 121 alin 2 din RA a OUG 195/2002..
[ link extern ]
Daca nu pot prezenta proba respectiva (ca va aflati in interiorul localitatii) inseamna ca instanta trebuie sa anuleze PV de contraventie. Asta trebuie sa cereti.

Nu conteaza ca ei erau in afara localitatii, radarul te ia si peste 1 km distanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ieri 3.07.2022 in localitatea oreavu din județul ... Viocri Viocri Buna ziua, ieri 3.07.2002 in localitatea Oreavu din județul Vrancea am fost oprit de un echipaj al poliției rutiere care mi a cerut documentele fără a mi ... (vezi toată discuția)