avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale recuperari impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

recuperari impozite si taxe locale

as vrea sa stiu care este procedura pentru a actiona in judecata, persoanele fizice si juridice care sunt restantiere la plata impozitelor si taxelor locale.se plateste taxa de timbru? ce valoare.Se poate un model de actiune?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:10, 12 Februarie 2010
din expunerea dvs am inteles ca sunteti functionar al primariei si doriti sa colectati taxele si impozitele locale de la diverse persoane fizice si juridice.

aveti la dispozitie OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, care reglementeaza administrarea impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat si bugetelor locale

nu este nevoie sa apelati la instanta de judecata. puteti aplica masurile de executare silita prevazute de lege, in vederea recuperarii creantelor fiscale.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal si cod procedura fiscala - diferente ministru_ ministru_ Buna ziua! Imi spuneti si mie care este diferenta dintre codul fiscal si codul de procedura civila. Nu stiu daca va vine sa credeti, dar cei de la Finante nu ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da informatii farmec_ farmec_ Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca refuzul Primariei prin Directia Impozite si Taxe (invocarea OG 92/2003 art.11) de a arata daca o persoana are bunuri ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale ale bugetului local prescrise Flori14 Flori14 Care este procedura in cazul creantelor fiscale ale bugetului local al caror drept de a cere executarea silita s-a prescris. Potrivit OG 92/2003 art.134, daca ... (vezi toată discuția)