De 1 an imi ploua in apartament si nu reusim adunarea sumei pt reparatie acoperis, unii vecini nu au pus niciun leu. Cotizam doar 50lei/lunar si abia ii primim si pe aceia. Ce ar trebui sa fac ? Nu sunt admin., doar vecinu de la 4 la care ii ploua in ap.
Faceti o adunare generala si le spuneti ca daca intr-un timp de, sa zicem, o saptamana, nu incep sa adune banii pentru reparatii va adresati instantei unde o sa cereti si daune pentru stricaciunile din casa, pe langa cele pentru avocat, repararea acoperisului...
Nu ar strica sa invitati si un avocat/ juristpentru mai multa convingere..
Nu inteleg... contactati un avocat si mergeti in instanta...
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand spuneti "acoperis" - este chiar asa, un acoperis sau o simpla terasa. Este important sa stim, pentru a va da sfatul necesar, sa nu orbecaim pri presupuneri, mai ales ca @ionut.ion v-a sfatuit sa va adresati instantei si aici o sa va intrebe de toate aceste aspecte.
Asadar, daca este un acoperis, trebuie vazut - cine l-a construit, daca are forme legale/autorizatii si implicartea as. prop. Daca este facut asa, ad-hoc, la propunerea unor interesati si mai ales fara forme legale, s-ar putea sa aveti probleme...
O alta idee:
Stiu ca cei mai afectati de apa provenita din precipitatii, sunt proprietarii de la ultimul etaj. In ideea ca nu aveti bani suficienti pentru demararea lucrarilor de reparatii, mergeti la sediul as. prop. si discutati un eventual imprumut pentru asociatie. Chestiunea poate fi discutata intr-o sedinta de com. ex. Vedeti ce suma aveti stransa in Fd. de reparatii si cat va mai trebuie (este bine sa aveti deja una-doua oferte serioase privind efectuarea reparatiei). Discutati cu prop. de la ultimul nivel si poate si cu alti vecini binevoitori si asigurati finantarea - in conditiile aratate. In aceasta situatie, tot ce se cheltuie (materiale + manopera) sa o faceti numai in numele as. proprietari (facturi, bonuri, chitante - pe CIF-ul as. prop.- aceste doc. le copiati si le predati administratorului, sub semnatura de primire). Toata lucrarea se va face doar cu acordul si supraveghierea as. prop.
Deci mare atentie la aceste "amanunte" ca altfel iscati discutii neprincipiale cu bunii dvs. vecini!
Mult succes!
Acoperis tip terasa, parte din bloc.
Cativa vecini nu pot sustine o suma asa mare de plata initial iar in cazul de fata mai dureaza 2 ani sa adunam suma totala( 50lei/luna)
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Alin,
Nu trebuie sa mai postezi ceea ce ti se raspunde. Personal stiu ce am scris...
Bun, de fapt este o terasa. In opinia mea este mai bine.
Este obligatia as. prop. sa rezolve situatia. In rest, faza cu finantatea ramane valabila. Cautati 1-2-3 firme care se ocupa cu lucrari de hidroizolatii, ii chemati sa faca masuratori si sa va de-a oferte (cand spun "cautati firme", ma refer la as. prop. - da?).
Cand aveti ofertele, va intaniti la sediul as. prop. si alegeti una dintre firme sa va faca lucrarea. Incercati sa negociati plata in 2-3-4 rate - rolul negociatorului revine presedintelui sau administratorul as. prop.
Inca un sfat:
Firmele pe care le gasiti sa va arate si ce lucrari au mai facut, prin zona, adica sa aduca referinte. Lucrarea sa se faca pe intreaga terasa, nu pe bucatee sau numai acolo unde curge apa, da? Toata terasa si atentie la aticuri, tabla sa fie bine prinsa, iar membrana sa fie pusa chis sub tabla !
Mult succes!
Am cautat oferte la firme si au fost trimise la administrator. Lucrari complete pt intreg acoperisul, cu garantie.. Sumele sunt mari, 32.000lei iar pana acum am adunat vreo 6000. Presedintele imi spune ca si el vrea dar nu are cu cine....se accepta plata in rate pana la 6, dar tot nu sunt bani si ritmul acesta se vor strange in 2 ani ...
Reparatia terasei
oliviamoga
Buna seara,
Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)