avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa acces legal in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa acces legal in apartament

Buna seara,
Am nevoie de un sfat. Sunt Agent imobiliar si am o speta acum pe care nu stiu cum s ao deslusesc.
Am o clineta care a cumparat o proprietate provenita din dezmebrarea unei proprietati mai mari.
De la dezmebrare aceasta este vanzarea 3. Clienta mea vrea sa vanda proprietatea si asa am aflat ca holul care parea comun cu vecina ei, este de fapt al vecinei si a primului proprietar ,cel ce a facut dezmembrarea.
Acum noi ne gasim in faza in care nu are acces legal pe hol. Nu i-a oprit nimeni intrarea pe proprietate, dar nici nu poate sa vanda ca nu are acces.
Am discutat cu notara care a facut dezmembrarea. Dumneaiei a discutat cu propritara care a facut dezmembrarea, sa facem o vanzare pentru cota parte din hol si terenul aferent cotei parti a holului. Vechea proprietara vrea bani pe acea bucata. Si impozitele platite toti anii de cand a afacut ea dezmembrarea. Cand de fapt trebuia vandut atunci, odata cu proprietatea.
Ce as putea sa fac? Este greseala notarului , este greseala vanzartoarei care a facut dezmebrarea? Preciziez ca unde s-a facut dezmenbrarea s-a facut si prima vanzare, a doua a fost la alt notar, a noastra la alt notar.
Nimeni nu s-a sesizat. Clientei mele chiar i s-a spus la cumparare ca are drept de trecere sa nu-si faca griji.
Daca nu reusesc cu notarul sa rezolv, ce cale pot lua?
Poate clienta mea sa faca plangere la Camera Notarilor?
As avea mare nevoie de un sfat.
Va multumesc anticipat pentru rabdarea si timpul acordat pentru raspunsul meu.

Alte discuții în legătură

O autorizatie de constructie din 1991 tine loc de act de proprietate? codrutage codrutage Luna trecuta am cumparat un apartament, iar la notar mi s-au dat toate actele acestuia. Uitandu-ma acasa atent peste ele, am vazut ca fostii proprietari aveau ... (vezi toată discuția)
Vanzare in timpul partajului Voiculescu Voiculescu Buna ziua, Am si eu o problema zic delicata. In anul 2008 am cumparat impreuna cu un prieten un teren de 14,200 MP de la un proprietar, Eu am achitat ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare casa margaritar26 margaritar26 Problema mea este urmatoarea. Parintii mei au cumparat de la bunicii mei casa si terenul de langa casa.Datorita unor greseli care au fost produse la momentul ... (vezi toată discuția)