avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitatea mea este activitate la sediu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitatea mea este activitate la sediu?

Mă ocup cu servicii de marketing și colaborez exclusiv cu clienți din SUA.

1) Înțeleg că, deși îmi desfășor activitatea de acasă (unde este și sediul firmei), aceasta este considerată a fi desfășurată la locația clientului. Din acest motiv, am declarat că nu am activitate la sediu.

Am procedat corect?

2) Doresc să achiziționez un calculator pe firmă. Contabilul mi-a sugerat că ar trebui să declar activitate la sediu dacă păstrez calculatorul acolo.

Ce ar trebui să fac în această situație?

3) Am aflat că, dacă folosesc mai puțin de 50% din apartament pentru activitatea mea, nu trebuie să plătesc un impozit mai mare.

Cum pot demonstra acest procent de utilizare?
Cel mai recent răspuns: pokka , utilizator 15:38, 12 Aprilie 2025
Da. La sediu firmei dumneavoastra ca doar nu munciți permanent la sediul clientului, adică în SUA in exemplu dat.
Buna seara,

Oare sunteti platitor de TVA?
Punctul 1 din mesajul Dvs. pare cumva legat de cumva legat de TVA, de locul prestarii in cazul serviciilor.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
La modul general achizitia calculatorului este deductibile si daca munca se desfadoara la terti.

In cazul Dvs. cred totusi ca este o confuzie intre locul prestarii si locul efectiv al desfasurarii muncii.

da sunt platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul cifrei de afaceri pentru pfa cu norma de venit care presteaza servicii it intracomunitare edesign edesign [quot]ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici din Codul Fiscal 2010/TITLUL VI Taxa pe valoarea adaugata/CAP. XII Regimuri ... (vezi toată discuția)
Va rog, o clarificare pentru taxarea tva ! timtheone timtheone Am cautat pe foarte multe site-uri si forum-uri dar nu am gasit nicaieri ceva concret, care sa zica clar DA sau NU. Problema este in felul urmator: O persoana ... (vezi toată discuția)
Platitor/neplatitor tva (vine garda financiara la sediul social) anitsirc anitsirc Doresc sa infiintez un SRL. Initial m-am gandit sa infiintez neplatitor de TVA, iar cand voi avea venit constant sa trec ca platitor. Totusi deoarece ... (vezi toată discuția)