Acum 3luni i-am dat unui prieten o masina echipata pentru TAXI sa o vinda cu firma cu tot,eu aveam o datorie la el si am zis sa o dau dupa ce o vinde . Dar nu a reusit sa o vinda si i-am cerut-o inapoi,dar nu o mai vrea sa m-io de-a pina nu-i dau datoria inapoi.Firma functionand normal fara activitate,cu un salariat imi vin toate darile catre stat sa platesc dar nu pot pentru ca nu am masina cu care s-a muncesc s-a platesc.INTREBAREA mea este CE TREBUIE SA FAC? si unde trebuie sa ma adresez? va multumesc.
ati incheiat un inscris sub semnatura privata prin care dvs. recunoasteti faptul ca i-ati dat masina sa o vanda , in vederea recuperarii imprumutului ??
in caz contrar, puteti face plangere penala pt. savarsirea infractiunii de furt.
Cel mai bine ar fi sa ii faceti o notificare prin executor prin care sa ii solicitati sa predea la o anume data masina. Pastrati dovada comunicarii. La data respectiva adunati 1-2 martori iar in cazul in care nu restituie masina faceti un PV semnat de ei din care sa rezulte ca nu a venit nimeni sa o predea. In acest fel el nu poate invoca nici faptul ca nu a fost notificat, nici faptul ca a vrut sa o predea dar nu v-ati prezentat. Apoi mergeti la politie (sau parchet) unde faceti o plangere impotriva lui pentru abuz de incredere, art 213 C.p. In cazul de fata nu putem vorbi de furt. Succes!
Recuperare bunuri
mirka
buna ziua
am cumparat acum 2 ani de zile produse electrocasnice ( frigider, 2 televizoare, masina de spalat etc) si pentru ca nu aveam unde sa le las am ... (vezi toată discuția)