avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare GDPR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare GDPR

Bună ziua,
La locul meu de muncă se află în desfășurare un proces civil pe litigii de muncă.
Conducerea unitatii a depus reclamații către diverse instituții (inclusiv Poliția Economică) pentru a investiga familia mea în legătură cu locuința în care locuim.

Precizez că, în urma acestor controale, unul dintre membrii familiei mele, care a fost vizat de reclamații și a fost verificat la locul de munca si acasa si a primit un răspuns oficial din partea unui for superior al instituției la care lucrez. În acest răspuns, se menționează că dosarul meu personal conține un contract de vânzare-cumpărare a unei locuințe și că, pe baza acestui document, instituția unde lucrez a reclamat la institutiile respective.

Este important de subliniat că niciodată nu mi s-a solicitat la locul de muncă un astfel de document și nu am depus vreun contract, mai ales având în vedere că acesta conține date cu caracter personal, preturi suprafete de locuinta si asa mai departe. În acest context, întrebarea care se pune unde pot reclama faptul ca institutia unde lucrez a intrat in posesia unui astfeld e act fara a avea conostinta si a utilizat informatiile pentru a ne reclama. Mai mult, în contract apar date referitoare la persoane terțe, care, din câte știu, au fost folosite de conducerea instituției pentru a face reclamații.

Controalele efectuate ne-au cauzat un prejudiciu considerabil, mai ales având în vedere că, din punctul meu de vedere, au fost realizate cu scopul de a răzbuna situația în care mă aflu.

Mulțumesc mult pentru atenție.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2025
Sanduvas, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:44, 11 Aprilie 2025
Buna ziua

Pentru incalcari ale regulamentului de protectie a datelor cu caracter personal, puteti depune o plangere la ANSPDCP: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal mada_cretoiu mada_cretoiu Lucrez in cadrul unei firme de resurse umane, unde sunt salariata, care are contracte de servicii cu 50 de firme carora le inchei, modific si incetez contracte ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere in birouri Danuzia Danuzia Buna seara . As dori o lamurire in ceea ce priveste o situatie nou aparuta la locul de munca.Mentionez ca lucrez la o institutie de stat, si ca s-a luat ... (vezi toată discuția)
Supravegherea la locul de munca Esyana 74 Esyana 74 1.Într o instituție publică este permisă supravegherea angajatului in timpul exercitării funcției pe care o deține? 2.Este permisă monitirizarea prin ... (vezi toată discuția)