avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie ANAF dupa prescriere termen (5 ani)
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie ANAF dupa prescriere termen (5 ani)

Considerand 11 Marie 2025 ca termenul limita pentru stabilirea creantelor fiscale pentru 2018 (5 ani plus prelungirea Covid), mai este ANAF indreptatit la data de 28 Martie sa stabileasca noi creanțe fiscale pentru contribuabili, in urma revizuirii cu intarziere a declaratiei fiscale pentru persoane fizice? Este valida o DECIZIE DE IMPUNERE DIN OFICIU a veniturilor persoanelor fizice pe anul 2018 emisa pe 28 Martie 2025?
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2025
jejeje25, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:28, 11 Aprilie 2025
Buna ziua

Prescrierea nu se constata din oficiu.

Prin urmare daca primiti o decizie de impunere pentru creante pentru care s-a implinit termenul de prescriere trebuie sa contestati decizia in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie anaf dupa prescriere termen (5 ani) jejeje25 jejeje25 Considerand 11 Marie 2025 ca termenul limita pentru stabilirea creantelor fiscale pentru 2018 (5 ani plus prelungirea Covid), mai este ANAF indreptatit la data ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf prescrisa... Lili_Stefan Lili_Stefan Buna dimineata.Sora mea a primit o adresa de instiintare a popririi de la anaf-alte venituri din despagubiri+raspundere pf.Am cautat la ONRC si am gasit ca a ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere inopozabila eli14 eli14 Prin hotarare definitiva in contencios administrativ-fiscal, o decizie de impunere a anaf devine inopozabila contribuabilului prin necomunicare (acesta platise ... (vezi toată discuția)