avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am următoarea situație: am adoptat doi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am următoarea situație: am adoptat doi copilași ...

Bună ziua, am următoarea situație:
am adoptat doi copilași și am primit doi copii care nu sunt frați, deși am așteptat aproximativ doi ani de zile.

În cazul în care știți este o lege care acordă o indemnizație lunară fraților adoptați împreună.

În acest sens eu aș vrea să dau în judecată AJPIS care nu mi a aprobat această indemnizație pe motiv că copilași adoptați nu sunt frați și eu consider că este o discriminare la nivelul drepturilor copilului părinților și de asemenea inspectorul de la DGASPC poate încredința preferențial copii care sunt frați unor părinți și copii care nu sunt frați altor părinți.

Pe scurt dacă știți cazuri similare care mă pot ajuta din instanță m ar interesa.

SAU ȘI MAI BINE DACĂ AR FI VREUN AVOCAT CARE VREA SĂ SE OCUPE LA UN MOD SERIOS PRO BONO.

MULȚUMESC.
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 17:49, 14 Aprilie 2025
Vreti să spuneți că cei doi copii pe care i-ati adoptat dvs sau macar unul dintre ei avea frați/surori adoptabili și au fost separați pentru ca AJPIS să nu plătească indemnizația? Sau că dvs ați vrut să adoptați frați și numai frați și cei de la adopții nu s-au conformat? Ce vreți dvs presupune modificarea legii or asta nu se poate face decât în Parlament sau ca urmare a admiterii unei excepții de necontituționalitate. Având în vedere că indemnizația are ca scop evident să se încerce eviitarea separării fraților, un scop legitim pare greu de realizat ce doriți dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi financiare copii adoptati Zaharia Cristina Zaharia Cristina Buna ziua! Am adoptat 2 fetite (surori ) in urma cu aproximativ 3 ani. As vrea sa stiu daca ne incadram in legea 268/2020 si putem sa primim indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților ... Alina Georgeana Alina Georgeana Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților mei adoptivi ,? (vezi toată discuția)
Ref. norme noi cresa de stat sector 1, bucuresti Lasora Lasora Buna seara, Am un baietel in varsta de 14 luni - nascut pe 16 septembrie 2019, inscris din data de 2 decembrie 2019 pe lista de asteptare a unei crese de ... (vezi toată discuția)