avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe un drum de servitute in indiviza, ce deserveste 6 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe un drum de servitute in indiviza, ce deserveste 6 case, unul ...

Pe un drum de servitute in indiviza, ce deserveste 6 case, unul dintre cei 6 proprietari a montat un blocator metalic pentru a-si securiza locul de parcare din dreptul proprietatii lui. Desi nu incurca pe nimeni acest blocator, vecinul are dreptul sa blocheze o parte din drumul comun?. Daca eu, ca vecin, ii indepartez acest blocator, fara sa il iau, pot fi acuzat de vreo ilegaliate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maader , utilizator 18:47, 15 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are voie sa facă asta fără acordul tuturor, dsr cum ziceți, nu încurcă pe nimeni. Pe dvs va încurcă?
Ati discutat cu vecinul? Dacă va încurcă, îl notificați și îl dați în judecata, altfel, va veți juca de-a montajul și demontatul.
Teoretic, nu aveti cum sa îl demontati, practic, nu se întâmplă nimic daca îl demontati.
Teoretic m-am gandit ca nu am cum sa il demontez dar practic a fost foarte simplu. Drumul este pavat cu dale si blocatul a iesit cu tot cu dalele de care a fost prins. Ma gandeam sa inlocuiesc dalele scoase si blocatorul sa il pun la usa.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
11 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu incurca pe nimeni , oare de ce ati facut-o ? pura rautate ? Sunt “n” cazuri in care , o cearta nesemnificativa intre doi vecini , escaladeaza pana la nivele greu previzibile : fiecare poate raspunde cu alta sicana , tot mai mare , mania creste , se intensifica … si nu stii la ce se poate ajunge … Nici cu gandul nu ganditi cat poate fi de util , intr-o situatie limita , sa ai o relatie buna cu vecinii . Sper sa nu ajungeti sa verificati .
Privind relatia de buna vecinatate aveti perfecta dreptate dar sa privim situatia si din perspectica celor 5 vecini care asista cum al saselea pune stapanire ilegal pe o bucata din drumul comun. Cu vorba buna nu s-a rezolvat nimic. Chiar a escaladat discutia. Ce facem, stam si acceptam sau luam atitudine?
Manuela Rășină, administrator
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
E foarte bine ca oamenii sunt patrunsi de principii ( in tara asta , mai nou , gasim milioane de “ principiali “ cand sunt deranjati de ceva , mai putin cand ei insisi le incalca ) . Dar … e bine , in anumite situatii , sa fim putin mai … maleabili , mai ingaduitori … Si principiul bunei vecinatati e important , nu-i asa ? uneori , e vital … Persoana nu a pus stapanire pe un bun comun , ca puteati trece pe acolo , doar nu puteati parca . Dar si restul proprietarilor , cand parcheaza masina , stau pe o bucata de proprietate care aparartine SI acelui vecin . Ganditi-va , de pilda , cat de recunoscator ati fi daca , plecat fiind intr-un concediu , v-ar calca un hot casa si acel vecin ar vedea asta . In situatia data , oare ar suna la 112 , sau s-ar uita in alta parte ? Am sa va dau un exemplu din experienta mea . Acum 2 ani , in urma unui stupid accident casnic , am avut o fractura de picior . Operatie , imobilizare … tot tacamul .. La externare din spital , mi s-a spus ca am dreptul la ambulanta pentru a merge acasa , care va veni cand vor avea o pauza fara pacienti , nu se poate da o ora fixa . Ambulanta a venit la ora 2 noaptea ( nu glumesc ) , doar cu soferul . Cand am ajuns in fata blocului … eram ca niste gandaci cazuti pe spate , cum sa ajung in apartament ? Locuiesc la etajul 2 , si nu sunt chiar nesemnificativa ( ca greutate vorbesc ) . Am avut norocul urias ca , la acea ora imposibila , un vecin iesise din tura si venea acasa ( este CFR-ist ) . Singur a sunat la usile a doi vecini mai tineri , fara sa ne spuna nimic , si toti trei + soferul , m-au carat in casa . Nu incetez sa-i binecuvantez de atunci , fara ei , trebuia ca sotul meu - la o anumita varsta si cardiac , cu preinfarct in antecedente - cu soferul sa ma duca in casa . Chiar nu stiu ce ma faceam … Desigur , urmatoarele dati ( la controale ) am chemat ambulanta privata pentru transport pacienti . Dar , cand am fost intr-o situatie limita , buna vecinatate si-a spus cuvantul … Dvs. actionati cum considerati … Ba , pare ca ati actionat deja …
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor! am următoarea problemă: de ceva timp sunt în ... MATEIL002 MATEIL002 Bună tuturor! Am următoarea problemă: de ceva timp sunt în conflict cu un vecin care parchează în fața ușii de la intrare în bloc, intrarea în ... (vezi toată discuția)