avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Societatea poate mentine calitatea de platitor de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Societatea poate mentine calitatea de platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor in anul 2025?

Buna! Am urmatoarea speta legata de o societate:
societatea indeplineste la data de 31.12.2024 conditiile pentru a fi supusa impozitului pe veniturile microintreprinderilor, avand doi salariati, fiecare cu norma intreaga si salariul mai mare decat minimul pe economie.
Incepand cu 1 ianuarie 2025, se suspenda cim-ul unui salariat, astfel ramanand activ un singur salariat cu norma intreaga.
In martie, acest salariat beneficiaza de un concediu medical de 10 zile, fiind prima si singura intrerupere a cim-ului sau in acest an.

In conditiile prezentate mai sus, societatea poate mentine calitatea de platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor in anul 2025?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare/impozit pe profit mihaelaaaaaa mihaelaaaaaa Buna seara. Daca pe decizia de incetare a contractului de munca al ultimului salariat al unei societati este inscrisa data de 01 ianuarie (raporturile de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie simonaroxana80 simonaroxana80 una ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti in cateva chestiuni: Am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 4 februarie 2015 pe o perioada de 1 ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)