Buna ziua!
Doresc sa mă ajuți cu o informație legat de Instructiunile proprii de SSM specifice locului de munca.Inteleg ca aceste instrucțiuni trebuiesc elaborate de Angajator dar mai exact de catre cine??.De seful/conducatoruul locului de munca?
Unde mai exact scrie in Lege acest aspect.ma intereseaza un articol din lege unde sa scrie ca ,conducatorii locului de munca trebuie sa elaboreze IP SSM specifice locului de munca.
Mulțumesc.
Cine interpreteaza legea, o face asa cum o interpreteaza. Pentru mine este clar cine intocmeste instructiunile proprii.
Daca vreti sa va convingeti, faceti o adresa scrisa la Inspectia muncii si cereti lamuriri in clar.
De acord ca actuala lege si normele de aplicare trebuie cel putin modificate si completate daca nu chiar abrogate si inlocuite.
S-a renuntat la vechile norme ssm deoarece abordarea la nivel european este la responsabilitate, trecand totul la angajator.
In urma cu multi ani, am contribuit si la completarea unor norme departamentale (fostele norme la nivel de ministere). in ca de atunci se vorbea de schimbarea abordarii intr-un viitor apropriat. Am facut aceasta mentiune ca sa fiti sigur ca am lucrat in teren, nu doar in birou.
Servicii ssm si psi
Tatu M
Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)