avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Tatăl meu a decedat de 3 luni Sa pot face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Tatăl meu a decedat de 3 luni Sa pot face dezbaterea ...

Buna ziua !
Tatăl meu a decedat de 3 luni
Sa pot face dezbaterea am nevoie de acte
Actele de la apartament sunt la mine dar actele de la mașină le-a luat bunicul meu și nu vrea sa mi-le dea.
Ce pot face in acest caz.?
Cel mai recent răspuns: Adelin marian , utilizator 22:33, 16 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la notar dați declarație de acceptare expresă a moștenirii si obțineți un certificat de calitate de moștenitor (nu cuprinde bunurile, ci doar va atesta calitatea de moștenitor).
Tot din partea notarului obțineți o adresa către Primarie-Directia de Impozite și Taxe Locale pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala, pentru toate bunurile pe care tatăl dvs le avea în proprietate.
În cuprinsul certificatului de atestare fiscala este menționat și autoturismul cu mai multe detalii (marcă, tip, capacitate cilindrica, serie de șasiu etc.)
În baza certificatului de calitate de moștenitor și a certificatului de atestare fiscala, va adresați politiei pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare și a unei noi cărți de identitate. Cele vechi le declarati furate sau pierdute.
După ce le obțineți, dezbateti moștenirea la același notar.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator
Mulțumesc mult !

raluk0207 a scris:

Mergeți la notar dați declarație de acceptare expresă a moștenirii si obțineți un certificat de calitate de moștenitor (nu cuprinde bunurile, ci doar va atesta calitatea de moștenitor).
Tot din partea notarului obțineți o adresa către Primarie-Directia de Impozite și Taxe Locale pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala, pentru toate bunurile pe care tatăl dvs le avea în proprietate.
În cuprinsul certificatului de atestare fiscala este menționat și autoturismul cu mai multe detalii (marcă, tip, capacitate cilindrica, serie de șasiu etc.)
În baza certificatului de calitate de moștenitor și a certificatului de atestare fiscala, va adresați politiei pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare și a unei noi cărți de identitate. Cele vechi le declarati furate sau pierdute.
După ce le obțineți, dezbateti moștenirea la același notar.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2025
Adelin marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)