avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii mei au o casa fara sa aiba acte pe ea .Ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii mei au o casa fara sa aiba acte pe ea .Ambii au decedat ...

Bunicii mei au o casa fara sa aiba acte pe ea .Ambii au decedat .Au avut patru copii , trai au decedat , una mai traeste , dar nu stiu unde ,
In casa locuieste singura , nora bunicilor , care are o fiica ce nu locuieste cu ea . Eu si verisoara mea suntem singurii descendenti in viata , direct de la bunici .
Nora bunicilor care a ramas in casa a deschis dosar de uzucapiune ce inca e pe rol . Daca matusa primeste hotarare judecatoreasca asupra casei , fiica ei , adica verisoara mea , o sa mosteneasca imobilul dupa moartea mamei ei , adica matusa mea .
Pe mine nu m-au anuntat , am aflat intamplator .
Eu , ca mostenitor direct al bunicilor decedati , pot sa intervin in dosar si sa-mi cer partea ?
Matusa care traieste , daca o gasesc , poate si ea sa ceara drept din casa ? Matusa e singul copil in viata , al bunicilor.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Luminita-Sufletel , utilizator 06:20, 18 Aprilie 2025
De curiozitate...De ce nu v-ati cerut partea pana acum?
După câți defuncti sunt (2 bunici + 3 copii decedati), înseamnă că au trecut cel puțin 10 ani.
Fiindca in casa a ramas unchiul si matusa . Noi ne-am mutat in alta localitate , cu ceva ani in urma . Unchiul a murit in 2023 . Era corect din partea matusii , sa ne anunte ca deschide dosar de uzucapiune .,,, Nu ?
Nu era legal sa ne anunte si pe noi ?
Avem sau nu , drept din casa ?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator
Pai dacă ați acceptat atâția ani faptul ca unchiul si mătușa au rămas acolo, înseamnă că a fost un acord tacit din partea dvs.
Dacă știați ca aveți pretenții și erați curioasa care va sunt drepturile, ar fi trebuit sa vi le exprimați atunci.
Dar este corect ca alții sa întrețină un imobil , sa investească și sa se ocupe de el și alții sa apară după niște ani în card au stat în pasivitate, ca au dreptul?
Da, aveați și atunci și aveți si acum dreptul de a solicita deschiderea procedurii succesorale după bunici și după toți cei 3 copii care au decedat.
Contactați un avocat, va adresați instantei, solicitați ieșirea din indiviziune (partajul) si participati la toate cheltuielile legate de mostenirile respective.
Instanța vă va atribui fie bunuri, fie o sultă.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator
Ma simt nevoita sa raspund ,ca sa nu se inteleaga gresit intrebarile mele .
Cand unchiul meu a decadat , in 2023 , am avut o discutie cu verisoara mea vis-a-vis de casa . Dansa urma sa o ia pe matusa la ea , fiindca matusa e foarte bolnava , si apoi sa puna casa in vanzare si sa impartim banii "frateste".
Fiindca eu nu mai locuiesc in aceeasi comuna cu ei , si evident ca verisoara mea se ocupa de casa , i-am spus ca nu o sa am pretentie egala la bani . Recompensa pentru mine ar fi fost cu mult mai putin de jumatate .
Asa cum am explicat anterior , ei fac acuma dosar de uzucapiune pe numele matusii . Evident ca dupa decesul ei , verisoara mea o sa fie mostenitoare directa , iar intelegerea noastra "tacita " , nu o sa mai aiba nici o valoare .
E corect si legal ce fac ele ?
Cu atat mai mult , matusa nu e descendenta direct de la bunici , ci e nora lor .
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2025
Luminita-Sufletel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Contestare succesiune rentealiviu rentealiviu in casa bunicilor mei a locuit unchiul meu(perioada neintrerupta aprox. 4-5 ani), care s-a recasatorit in anul 2009, in anul 2011 acesta a decedat, iar in casa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)