buna ziua
am o intrebare . in data de 21 08 2009 in sedinta publica in urma unui proces de divort s-a hotarat sa achit pensia de intretinere in cuantum de 25 % din salariul de baza minim brut pe tara incepand cu data introducerii actiunii,respectiv 28 04 2009 si pana la implinirea de catre minor a varstei de 18 ani. intrebarea mea este ; ce valoare trebuie sa achit si daca trebuie sa achit integral suma. mentionez ca in prezent nu sunt salariat si nu am nici un venit de 1 an. multumesc
Daca instanta a stabilit sa platiti pensie de intretinere, trebuie sa si-o faceti lunar pana la implinirea varstei de 18 ani a minorului. Nu se plateste in avans tata suma ce ar constitui valoarea pensiei de intretinere! In situatia ca nu realizati venituri de un an de zile puteti sesiza instanta, iar aceasta va lua act si va va stabili acel procent din salariul minim brut pe economie. Nu va puteti sustrage de la aceasta obligatie, care este un drept al minorului, pentru ca riscati sa fiti acuzat de abandon de familie prin neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni.