avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua
am o intrebare . in data de 21 08 2009 in sedinta publica in urma unui proces de divort s-a hotarat sa achit pensia de intretinere in cuantum de 25 % din salariul de baza minim brut pe tara incepand cu data introducerii actiunii,respectiv 28 04 2009 si pana la implinirea de catre minor a varstei de 18 ani. intrebarea mea este ; ce valoare trebuie sa achit si daca trebuie sa achit integral suma. mentionez ca in prezent nu sunt salariat si nu am nici un venit de 1 an. multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:39, 12 Februarie 2010
Daca instanta a stabilit sa platiti pensie de intretinere, trebuie sa si-o faceti lunar pana la implinirea varstei de 18 ani a minorului. Nu se plateste in avans tata suma ce ar constitui valoarea pensiei de intretinere! In situatia ca nu realizati venituri de un an de zile puteti sesiza instanta, iar aceasta va lua act si va va stabili acel procent din salariul minim brut pe economie. Nu va puteti sustrage de la aceasta obligatie, care este un drept al minorului, pentru ca riscati sa fiti acuzat de abandon de familie prin neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ. momentul de la care se plãteºte pensia de întreþinere stefan42 stefan42 Buna ziua, am si eu o intrebare : indemnizatia de crestere a copiilor se plateste din momentul introducerii actiunii de divort sau dupa pronuntarea divortului. (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara blackbeauty7 blackbeauty7 Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv irinuscha irinuscha Buna ziua! Cum si cui trebuie sa ma adresez pentru al obliga pe tatal copilului sa-i plateasca pensia alimentara? Mentionez ca am divortat in anul 2006, ... (vezi toată discuția)