avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru pensie de urmas, mai exact de vaduva (nu am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru pensie de urmas, mai exact de vaduva (nu am muncit eu, ...

Pentru pensie de urmas, mai exact de vaduva (nu am muncit eu, ci sotul) din alt stat UE care nu retine impozit, trebuie platit impozit pe venit si cass in Romania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 23 Aprilie 2025
Despre ce stat este vorba?
Luxembourg pensie de urmas si Franta o pensie foarte mica de urmas. Sotul meu a lucrat in ambele state.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce stat este vorba?

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
MinaLumi, utilizator
În conformitate cu art. 130 Cod fiscal, veniturile obținute din străinătate (inclusiv cele din pensie) sunt supuse declarării și plății impozitului pe venit, dacă persoana care obține aceste venituri este considerată rezidentă fiscal în România.
[ link extern ]
Va multumesc pt raspuns.
Am citit articolul Hotnews. Acolo e vorba de persoane care au lucrat ele insele in afara tarii si primesc pensie in urma muncii lor., pensie de drept. Nicaieri nu am gasit nicio informatie referitoare la pensia de vaduva. As vrea sa stiu daca exista o referire exacta la pensia de vaduva. DU are un paragraf anume pt pensia de vaduva?

Cornel Vasile a scris:

În conformitate cu art. 130 Cod fiscal, veniturile obținute din străinătate (inclusiv cele din pensie) sunt supuse declarării și plății impozitului pe venit, dacă persoana care obține aceste venituri este considerată rezidentă fiscal în România.
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
MinaLumi, utilizator
Din cate am citit nu se refera expres la pensie in urma muncii .. se mentioneaza in text ca, veniturile obținute din străinătate (inclusiv cele din pensie).

Insa cel mai bine intrebati la ANAF
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit din strainatate sileanu75 sileanu75 Buna ziua, Urmeaza sa am un contract de munca in Kurdistan si firma respectiva o sa imi vireze salariul in contul meu USD din Romania. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Plata cas pentru drepturi de autor raluca_n raluca_n Buna ziua, Daca in perioada in care am fost studenta am obtinut venituri pe baza drepturilor de proprietate intelectuala, trebuie sa platesc CAS? Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Vaduva beneficiaza de pensie de urmas....? Lorisor Lorisor Mama mea este vaduva de 11 ani.Poate beneficia de indemnizatie de urmas si daca da,ce trebuie facut? Sau care sunt conditiile pentru a se incadra la aceasta ... (vezi toată discuția)