avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie din certificatul de nastere

Buna oameni buni,
Am o intrebare legata de schimbarea numelui de familie de pe certificatul de nastere a copilului.
Prietena mea are un baietel de 12 ani cu un cetatean Francez. Cand a nascut, pe fisa de externare a fost trecut cu numele mamei de familie. Ea a crezut ca se vor casatori si au mers la ambasada unde au scos certificatul Romanesc dar cu numele de familie a tatalui, la scurt timp s-au despartit fara sa existe vreun act de casatorie intre ei.
Tata-l de atunci a plecat inapoi in Franta si nu sa interesat de copil deloc fara sa ii sustina financiar sau moral, baietelul nu il cunoaste.
Ce demersuri trebuie sa faca pentru a putea trece baiatul pe numele ei de familie cum a fost trecut de la bun inceput pe fisa de externare?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Cetatenie franceza Antonia .i Antonia .i Buna ziua , ma puteți ajuta cu un răspuns ? Am ub băiețel de 12 ani născut in Franța , ambii părinți romani. Copilul nu are cetățenie romană , ... (vezi toată discuția)
Numele copilului furtunika22 furtunika22 buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani ... (vezi toată discuția)
De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)