avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am dezbatut succesiunea in urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am dezbatut succesiunea in urma decesului tatalui ...

Buna ziua,

Am dezbatut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Suntem 3 mostenitori, eu (37%) ,mama (26%) si fratele (37%). Avem o proprietate pe care se afla doua case. Se poate trece doar pe numele meu una dintre ele? Trebuie trecut si terenul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:53, 23 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Pai casa nu sta în aer.
Se poate, dar înainte de asta, trebuie dezmembrat terenul în doua loturi (câte un lot pentru fiecare casă).
Trebuie sa luați legătura cu un cadastrist sa va întocmească documentația cadastrala de dezvoltare, apoi va adresați unui notar pentru încheierea actului notarial de dezmembrare a terenului, după care mama și fratele va pot dona cotele lor din casa și terenul aferent, care va interesează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. as dori sa stiu pasii in urmatoarea situatie: doresc sa ... Bogdanmarr Bogdanmarr Bună. As dori sa stiu pasii in urmatoarea situatie: Doresc sa imi construiesc o casa pe o jumatate din proprietatea parintilor mei. Unde sa apelez si care ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ... Ionela Ioni Mariana Ionela Ioni Mariana Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt ... (vezi toată discuția)