avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Parintii mei s-au despartit de curand din pacate si eu impreuna cu fratele meu am ramas in casa pariteasca impreuna cu mama. Eu am 20 de ani iar fratele meu 18. Mama l-a dat pe tata in judecata pentru obtinerea pensiei alimentare iar cat de curand o sa aiba loc infatisarea. As dori sa stiu care este rolou meu si al fratelui acolo la infatisare?? Mai exact ce o sa facem noi acolo? Si daca este nevoie de noi acolo?
Cel mai recent răspuns: Daniela Stana , Avocat 14:56, 12 Februarie 2010
Nu este nevoie de prezenta voastra la termenul de judecata. Daca mama nu este reprezentata de avocat, atunci este bine sa se prezinte.
Mama insista sa mergem si noi si nu o putem supara spunandu-i ca nu mergem. Oare o sa avem vre un rol acolo sau doar o sa asistam la ce se va intampla?
Ionut.C a scris:

Parintii mei s-au despartit de curand din pacate si eu impreuna cu fratele meu am ramas in casa pariteasca impreuna cu mama. Eu am 20 de ani iar fratele meu 18. Mama l-a dat pe tata in judecata pentru obtinerea pensiei alimentare iar cat de curand o sa aiba loc infatisarea. As dori sa stiu care este rolou meu si al fratelui acolo la infatisare?? Mai exact ce o sa facem noi acolo? Si daca este nevoie de noi acolo?

1. Mama l-a dat in judecata pentru obinerea pensiei alimentare pentru ea? In aceasta situatie dv si a fratelui nu trebuie sa fiti prezenti.
2. Daca mama l-a dat in judecata pentru obtinerea pensiei alimentare pentru dv si frate, actiunea va fi respinsa cu succes de catre instanta, deoarece dv sunteti ambii majori, cu deplina capacitate de exercitiu; dv si fratele trebuie sa va dati tatal in judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere.
Eu am gresit scuzati-ma. Mama a facut demersurile dar uitandu-ma inca odata pe actiune vad ca eu si fratele meu suntem trecuti ca fiind cei care il chemam pe tata in instanta. Acum care mai e rolul nostru???
Se va decide de la prima infatisare??

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Alesya_D77 Alesya_D77 Buna seara am si eu o intrebare? Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)