avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisionez și angajatorul insistă sa îmi iau zilele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisionez și angajatorul insistă sa îmi iau zilele de cocediu ...

Demisionez și angajatorul insistă sa îmi iau zilele de concediu deoarece "au incheiat luna" si nu poate sa îmi plătească zilele de concediu care nu le-am luat. Sunt conștient ca e imposibil sa nu îmi plătească zilele de CO care nu le-am luat, dar sunt curios ce interes ar avea angajatorul să mă convingă sa iau concediu decât sa le plătească. Se platesc mai puțin zilele de CO decat daca ar fi să ma plătească ca nu au fost efectuate?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Anghel Valentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anghel Valentin , utilizator 20:43, 23 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se platesc mai putin, dar asa scapa de o plata , astfel:
Daca nu le-ati fi efectuat v-ar fi platit salariul pana la data incetarii c.i.m. plus compensatia in bani a CO neefectuat.

Daca le efectuati, atunci nu va mai plateste decat drepturile salariale pana la incetarea c.i.m.
Nu prea am înțeles. Stai să dau un exemplu:1) lucrez 15 zile o luna și pe 15 imi dau demisia. Am 5 zile de CO neefectuate si le plătește.
2) lucrez 15 zile o luna porma imi iau CO 5 zile si pe 20 imi dau demisia. CO de pe 15 pe 20 nu se plătește ca am demisionat in urma la CO?

Cornel Vasile a scris:

Nu se platesc mai putin, dar asa scapa de o plata , astfel:
Daca nu le-ati fi efectuat v-ar fi platit salariul pana la data incetarii c.i.m. plus compensatia in bani a CO neefectuat.

Daca le efectuati, atunci nu va mai plateste decat drepturile salariale pana la incetarea c.i.m.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Anghel Valentin, utilizator
Vrea să intrați în concediu și la terminarea lui să înceteze c.i.m., deci renunță la preaviz?
Am uitat sa menționez ca nu am nici o obligație sa stau in preaviz deoarece angajatorul nu și-a respectat obligațiile.

Manuela Rășină a scris:

Vrea să intrați în concediu și la terminarea lui să înceteze c.i.m., deci renunță la preaviz?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti demisiona fara preaviz daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile.

Ce am postat eu anterior ati inteles partial eronat.

2) lucrez 15 zile o luna porma imi iau CO 5 zile si pe 20 imi dau demisia. CO de pe 15 pe 20 nu se plătește ca am demisionat in urma la CO?

in acest caz, pentru CO vi se plateste indemnizatia CO ..eu am mentionat deja ca, nu va mai plateste decat drepturile salariale pana la incetarea c.i.m. ..adica , altfel spus, salariul plus indemnizatia CO

Alte discuții în legătură

Concediu odihna în preaviz la patron ciorax ciorax Buna dimineata. În data de 16 Mi-am depus preavizul la locul de munca. Lucrez de aproape 4 luni. La patron. Mi s-a spus sa fac cerere de preaviz, si după ... (vezi toată discuția)
Demisie 2007- co 2006 urgent! Eu. Eu. Buna ziua! Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru o nelamurire. Lucrez la o societate din 1 Martie 2006. Pana la sfarsitul anului nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni la o gradinita particulara. Dintr-o data, am fost pusa \"pe liber \", astfel incat am fost nevoita ... (vezi toată discuția)