avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Mă confrunt cu o familie care mi-a intrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Mă confrunt cu o familie care mi-a intrat ...

Buna ziua. Mă confrunt cu o familie care mi-a intrat în casa fraudulos . Am ajuns in faza de depunere cerere către executor dar tot nu ies din casa și care mi-au zis că nu vor ieși să ii dau in judecată. Deci ei știu că treaba este de durată și că mai pot sta acolo.
Cât timp durează următoarea executare în instanță la sectorul 5 ,astăzi avocatul a depus cererea.
In urma finalizării procesului legea le va face ceva îi baga la pușcărie sau tot liberi vor fi.

Vă mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:07, 28 Aprilie 2025
Nu vor face puscarie, vor ramane liberi, dar vor fi evacuati din casa care nu le apartine.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați ales la sfatul av procedura speciala a evacuării atunci procesul se poate judeca în câteva luni dpre deosebire de procesele ,,normale "care durează ani.Este vorba despre un proces civil nu are nici o legătură cu penajul ..Încercați să înțelegeți mai bine ce a făcut av,discutați,noi nu putem decât sa ghicim..
Buna ziua. In civil a făcut avocatul sesizarea către parchetul sectorului 5. Cât poate dura și dacă după toate acestea legea le face ceva sau ii lasă liberi. Că atunci de aceea fac ei asta că dacă nimeni nu le face nimic nu pățesc nimic. Ultima dată când am reușit să fac poze in casa de afara că am prins geamul deschis am observat că nu mai am in casa nici mobier nici scule nici boiler nici instalația de la boiler cele 2 țevi nu mai ies din perete.Eu la poliție când am depus plângerea pe 5 februarie 2025 nu am specificat și aceste lipsuri. Le pot declara acum ulterior ca o completare la plângere? Poate sa îi pedepsească cumva pentru furt daca pentru violare de domiciliu legea nu îi pedepsește .
O altă întrebare ar fi ,eu pot să mă duc sa sparg butucul ușii și să pun altul sau să locuiesc acolo când ei nu sunt in casă pentru că pe data de 20 .02.2025 eu mi-am făcut adresa in buletin acolo ,domiciliul meu acum este acolo dar nu pot locui că nu ies din casă? Politia îmi face ceva că este proprietatea mea iar ei cu mine nu au nici o înțelegere nici un act cu minte . Ei mă pot reclama pe mine ca proprietar .
Vă mulțumesc.
Domnule civiliul e civil,penaluul e penal.Daca doreați sa va judecați în civil va adresați judecătoriei cu o acțiune de evacuare dacă ați sesizat politia sau parchetul pt o eventuala infracțiune atunci e vorba de o plângere penala.Mai discutați cu av dvs nu stăpâniți aceste noțiuni și sunt confuze exprimările dvs.In penal o sa dureze câțiva ani în civil se judeca evacuarea în câteva luni..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua. Am făcut plângere și la poliție adică penal, a depus Av și in civil evacuarea către parchetul sectorului 5. Mă interesează ce înseamnă câteva luni 2,3,4 sau 8,9,10 luni.
Și dacă am înțeles eu bine ei nu vor pății nimic vor rămâne tot liberi în urma finalizării procesului penal?
Pot depune o completare la poliție cu tot ce îmi lipsește din casă ce aveam și acum nu mai am,poate așa să reușesc să îi pedepsesc legal pentru furt daca pentru violare de domiciliu nu le face nimic legea sau nici așa nu o sa pătească nimic .

Alte discuții în legătură

Copil violent major dat afara din casa ce cale sa urmez? tudor5200 tudor5200 Am o fata majora care dupa divort,sa intors in casa parinteasca,acum face presiuni pe mine sa vand casa in fiecare zi,cearta ,scandal,sare la bataie,am chemat ... (vezi toată discuția)
O ruda a patruns in locuinta fara voia mea iar acum nu stiu cum sa o evacuez MihaiEnache MihaiEnache Ruda este un unchi ce a stat in apartamentul unde locuiesc acum(cel in care a patruns)el inca are buletinul cu adresa unde stau eu chiar daca eu am cumparat ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu clausimo clausimo la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia ... (vezi toată discuția)