avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. Vreau sa cumpăr un teren care apartine unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. Vreau sa cumpăr un teren care apartine unei firme. Mai ...

Bună. Vreau sa cumpăr un teren care apartine unei firme. Mai multe persoane mi-au spus sa am grijă ca e cam riscant când cumpăr de la firmă. As vrea sa stiu care sunt riscurile? Notarul imi poate garanta ca actele firmei sunt ok si nu am surprize neplacute după cumpararea terenului? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: valicj , utilizator 07:46, 25 Aprilie 2025
Nu aveti niciun risc pt ca cumparati de la firma
În cadrul lucrărilor de îndeplinire a actelor notariale, notarul public stabilește identitatea, domiciliul și capacitatea părților, în afara cazurilor în care se solicită dare de dată certă, întocmirea de copii legalizate sau acordarea de consultații juridice notariale.

Mulțumesc.
Cornel Vasile a scris:

În cadrul lucrărilor de îndeplinire a actelor notariale, notarul public stabilește identitatea, domiciliul și capacitatea părților, în afara cazurilor în care se solicită dare de dată certă, întocmirea de copii legalizate sau acordarea de consultații juridice notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati promisiune de cumparare apartament vlad.dragomir vlad.dragomir Buna ziua, Am urmatarea situatie: Maine am planificata semnarea la notar a unei promisiune de cumparare a unui apartament nou construit fara proprietar ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare clls clls Ce acte trebuie sa prezinte vanzatorul (pentru siguranta cumparatorului) la incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren? (vezi toată discuția)
Abuz notar:refuz acordare procura pentru reprezentare in instanta persoana bolnava psihic alina_25 alina_25 Am o ruda bolnava de sindrom bipolar (o afectiune a sistemului nervos ) respectiva persoana a considerat ca gradul de handicap care i-a fost acordat nu ... (vezi toată discuția)