avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apel la executor judecătoresc!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apel la executor judecătoresc!

bună ziua! Vă rog cine mă poate lămuri in următoarea situație. Am primit de la firma de distribuție locală energie termică o factură prin care trebuie să contribui financiar pentru că rețeaua de in călzire de la subsolul blocului contribuie la incălzirea apartamentului meu etaj 2 cu o anumită cantitate de căldură eu avind montată centrală de apartament de aprox. 20de ani . această factură este executorie . și de obocei vine un executor judec. și te execută cu apartamentul .care este fără drept de apel. La noi in oraș (botoșani ) se practică acest mod de deposedare in special apart. pentru sume derizorii .ei invocă un ordin al unui președinte de autoritate in baza unei anumite legi , care cică îi dă dreptul să ne execute pe noi populația care nu avem dreptul la atacarea unei decizii a executorului eu nu vreau să plătesc pentru că este o nedreptate gravă , care devine cutumă cu timpul. mai ales că in spatele facturii nu există nici un calcul tehnic. Vă rog să mă sfătuiți cum să procedez in continuare pentru a evita această problemă. și a scăpa definitiv de acest stres., care la vîrsta mea contează (72 ani) Vă mulțumesc frt. mult !!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:28, 27 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, daca in condominiu mai functioneaza sistemul vechi de energie termica, o parte din cheltuieli va revine si dvs., chiar daca aveti centrala. Temeiul legal il gasiti aici :
[ link extern ]
In ceea ce priveste executarea directa, aveti posibilitatea contestatiei la executare, angajati un avocat.
In regulamentul respectiv nu se vorbeste de executare silita.
Ar fi trebuit sa primiti, inainte de orice executare, si de orice factura, o nota justificativa privind consumul alocat.
Articolul 34
(1) Prestatorii pun, lunar, la dispoziția reprezentanților de condominii centralizatoarele și notele individuale de repartizare pentru fiecare apartament/spațiu cu altă destinație decât cea de locuință, în care sunt prezentate informațiile referitoare la consumurile repartizate, exprimate în MWh, precum și costurile aferente acestora.

Nu cred ca se va trece la executare silita, daca asta e stresul, dar trebuie sa platiti si dvs. cota parte care va revine pentru energia termica care vi s-a repartizat. Presupun ca nu e o suma colosala, nu trebuie sa depaseasca, lunar, ce platiti pe caldura produsa de centrala proprie.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
latka, utilizator
Faceti parte dintr-o asociatie de locatari/proprietari?
Din cate stiu, Contractul de furnizare a energiei termice se incheie intre furnizor si asociatia respectiva, nu intre furnizor si proprietari, individual.
Cititi art. 2 din linkul postat mai sus, de catre @latka.
Ar trebui sa veniti cu informatii suplimentare pentru a va putea ajua cu ceva sfaturi.
Acolo, la dvs. aveti incheiate conventie individuala de plata, anexa la contractul de furnizare/prestare incheiat intre furnizor si as. prop.?
Cititi va rog, din Legea nr.196, art. 96 - 99, dar mai bine apelati la un avocat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog o părere avizata in următorul caz: -asociație pe o singura ... Nadoi Nadoi Rog o părere avizata in următorul caz: -asociație pe o singura scara de bloc, 20 de apartamente pe scara, 6 apartamente debranșate si au montate centrale ... (vezi toată discuția)
Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)
Rat corectie la nivelul consumului opheliacj opheliacj Buna ziua, va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa ce demersuri trebuie sa fac in calitate de proprietara a unui apartament dintr-un bloc cu 4 etaje, ... (vezi toată discuția)