avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt fiica unor parinți divortati, as vrea sa stiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt fiica unor parinți divortati, as vrea sa stiu cum a procedat tatal meu ...

Sunt fica a parint divortati,as vrea sa stiu cum tatal meu a procedat dupa decesul bunicilor cu bunurile loro cum pot face...under trebuie sa merg..avand in vedere Ca El sa recasatorit si are doi copi..cum pot afla daca ma dat afarà din drepturile mele
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:53, 26 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Doar tatăl dvs. își moștenește părinții, nu și dumneavoastră. Are dreptul să dispună de bunurile lor cum dorește.
acest răspuns util
Dupa decesul lui când îl mosteniti legal pe tatal dvs, abia atunci veti afla ce mai e de mostenit după el, daca mai e.
Din cate am auzit din fosti vecini au pus pe numele copiilor doi a tatalui meu tot ce aveau bunici ..daca nu scriu bine imi cer scuse Dar nu mai sunt in Romania de 21 de ani.acest lucru poate schimba Ceva?
acest răspuns util
Nu , nu schimba nimic . Daca au donat nepotilor , iar pe dvs. nu v-au prins in acea donatie , au facut cu bunurile lor ce au dorit , si nimeni nu le putea interzice asta . La decesul lor , singurul care putea ataca donatia a fost tatal dvs. , nu si dvs. Daca a ales sa nu o faca , acele bunuri raman la nepotii care le-au primit . Dvs. va veti mosteni tatal , impreuna cu ceilalti copii ai lui , pe ce bunuri va avea la momentul decesului . Deci , bunicii nu v-au scos din drepturi , ca. nu aveati nici un fel de drepturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire soraya23 soraya23 Bunicii mei (parintii tatalui) au fost casatoriti aproximativ 15 ani. In 1990, bunicul meu a decedat, iar bunica mea s-a recasatorit. Barbatul cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire paul-catalin paul-catalin Buna ziua.Mama s-a despartit de tatal meu in urma cu 10 ani,iar eu impreuna cu sora mea am ramas in custodia ei.Dupa divortul apartamentul i-a ramas tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara acte LiviuRo LiviuRo Buna ziua, Inainte de a apela la un avocat am sa va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii, referitor la urmatoarea speta: bunicii mei (din ... (vezi toată discuția)