avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor intre un contabil expert si unu de la garda financiara ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

intre un contabil expert si unu de la garda financiara ce sa aleg pentru a mi tine contabilitatea?

as vrea sa mi aleg un contabil si nu stiu ce sa aleg un contabil expert sau unu din garda financiara sa mai scap de griji?
Cel mai recent răspuns: ionliliana , utilizator 01:05, 21 Martie 2010
Angajatul de la garda nu va raspunde pt nici un act intocmit, pt ca nu va semna nimic (statutul la interzice sa fie angajati ai unor soc com). Nu va putea semna la intocmirea bilantului, caz in care trebuie sa apelati al un expert contabil independent, care daca se respecta nu va intocmi bilant pe baza unei balante care are sume dubioase, si care pt aceasta lucrare trebuie platit.
Hotarirea este a dvoastra, iar foloasele sau ponoasele sunt tot ale dvoastra in ambele cazuri.
Daca vreti sa-i creati patronului senzatia ca scapa de griji alegeti garda. Asta insa suna a taxa de protectie.
Pana acum nu am auzit de cazuri in care patronul sa scape de mita data celui care l-a controlat. Si de obicei , pe langa asta, scumpii domni mai cer si plata amenzii.

Mai exista insa o varianta - mai putin costisitoare daca o ganditi pe termen lung .
Angajati un expert contabil sau o firma (membri CECCAR) cu contract . Astfel, acestia raspund de actele intocmite, iar daca sunt profesionisti documentele contabile vor fi greu de atacat de garda.

Si mai subliniez un lucru : Garda financiara nu face controale fiscale. Ei nu va verifica continutul actelor contabile , ci doar legalitatea si indeplinirea conditiilor de functionare in legalitate a societatii. Daca patronul nu vrea sa se conformeze, atunci si cel mai bun contabil nu-l poate scapa.

In general este mai bine sa ai legea de partea ta. Garda financiara nu este o solutie.
Angajati un expert contabil sau o firma (membri CECCAR) cu contract
Un expert contabil bun ,cu recomandari va scapa de amenintarile fara temei ale garzii.
LUSTEX a scris:

Un expert contabil bun ,cu recomandari va scapa de amenintarile fara temei ale garzii.

Cu multa consideratie pentru dl.Florin Savu, bunul simt si ratiunea imi spun ca a angaja un contabil bun este cea mai buna solutie. Insa noi traim intr-o Romanie a spagilor si intereselor si un contabil, un super-contabil, nu poate munci 20 de ore pe zi pentru a intocmi toata hartogaraia "legala". Cand Garda vrea gaseste o virgula nepusa acolo unde trebuie. Asa ca spaga oricum trebuie data, chiar si cu un contabil bun, pentru a putea sa primesti o amenda mai mica si nu una mare. Poate cu doi-trei contabili sa o scoti la capat. Eventual si un jurist. Hai sa fim seriosi! Cred ca d-na in cauza ar putea sa gaseasca un compromis, eventual un contabil=sotie de gardist! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate semna patronul firmei bilanțul în lipsa expertului contabil? Liliana Maldăr Liliana Maldăr Bună ziua! Poate semna patronul firmei bilanțul în lipsa unui Expert contabil înregistrat la CECCAR? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Vizarea bilantului de experti contabili este obligatorie pentru firmele mici,deorece intr-un jurnal scria ca aceste firme ar putea scapa de viza ana55 ana55 bilantului de experti contabili este obligatorie pentru firmele mici,deorece in CAPITAL scria ca aceste firme ar putea scapa de viza (vezi toată discuția)