avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru ajutorul de somaj

Penultima firma la care am lucrat inainte de a-mi pierde si ultimul loc de munca nu mi-a eliberat corespunzator adeverinta privitoare la perioada si veniturile realizate cand am lucrat in acea firma. Din aceasta cauza nu-mi pot castiga dreptul de a primi ajutor de somaj intrucat nu indeplinesc perioada minima de lucru ceruta de lege.
In aceste conditii, tinand cont ca am contribuit la stat cu toate darile fixate de acesta, cine e raspunzator? Pot da in judecata respectiva firma? Imi poate aceasta plati restantele pierdute din ajutorul de somaj? Ce altceva pot face pentru a intra in drepturile mele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigi33xman , utilizator 15:44, 12 Februarie 2010
in acest caz puteti sesiza ITM-ul si, in cazul in care acest lucru nu se rezolva, formulati o actiune in instanta.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ALEX_23 ALEX_23 IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI. DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta raztud raztud Buna ziua Zilele trecute am pierdut (mi-a fost furata o geanta cu acte) cartea de munca. Am fost la ITM si mi-a spus sa duc \"adeverinte cu vechimea\" la noul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)