de cateva saptamani ma hartuieste cineva cu nenumarate telefoane prin care ma ameninta, injura etc.
sunt 2 nr de telefon despre care am aflat ca sunt prepay, deci nu pot sti cine este "proprietarul".
la inceput erau zilnic cel putin 10 apeluri (intre timp le-am restrictionat) dupa acre au inceput si mesaje injurioase si de amenintare. asa ca mai mult sau mai putin speriata am inceput sa ma gandesc cine ar putea fi.
sunt aproape convinsa ca este unul dintre fostii subalterni pe care l-am prins "fumat" la serviciu (numai ca in loc sa-l sanctionez direct, l-am avertizat verbal). am verificat programul lui (lucreaza in ture) si se potriveste ora apelurilor cu cea in care este liber. nr lui personal este evident altul, dar si l-a schimbat de curand... totul se potriveste. inclusiv i-am raspuns unui mesaj prin care i-am zis ca stiu cine este si ca se drogheaza si mi-a raspuns ca nu scap asa usor...
dupa asta s-au mai rarit apelurile si mesajele, insa continua cel putin 1 data la 2-3 zile...
intrebarea 1: daca ma duc la politie ma duc degeaba? ce sanctiuni i se pot aplica?
intrebarea 2: cum pot fi 100% sigura ca este el si nu altcineva?
puteti rezolva problema facind o plingere la organele de politie aratind numarul de pe care primiti mesajele injurioase. politia este singura in masura sa solicite operatorului de telefonie mobila verificarea numarului de pe care sinteti sunata si, ulterior, identificarea persoanei care detine acel numar.
am inteles. dar pana la urma, care sunt sansele ca acest caz sa fie solutionat? sau mai bine actionez pe cont propriu...?!?X-(
am pastrat si mesajele... presupun ca si ele constituie o dovada...
1-Pastrati mesajele,eventual prin serviciu specializat le listati
2-In baza probelor ,aveti dreptul a sesiza organele competente ,inclusiv precizand persoanele pe care le suspectati ca fiind autori
3-Politia sesizata va desfasura cercetarea si audierea respectivelor persoane
4-In conformitate cu disp art 91-1 Cod procedura penala,puteti sa solicitati Ministerului Public prin parchetul responsabil sa autorize in conditiile legii inregistrarea probelor pe care le apreciati utile pentru dovedirea unei infractiuni si care pot servi ca mijloace de proba ,daca din continutul convorbirilor/
mesajelor rezulta fapte /imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului