avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie retinere permis

Buna seara. Am fost astazi surprins de aparatul radar mobil in deplasare conducand cu viteza de 142km/h intr-o zona de 90 km/h. In urma opririi de catre echipajul de politie am primit amenda minima si retinerea permisului de conducere pentru 90 de zile. Nelamurirea mea este urmatoarea: Eu cand am verificat viteza din bord aveam 135 km/h aprox. , agentii mi-au spus ca am avut 142 km/h. Nu este valabila marja de eroare a aparatului radar de 10% din viteza sau 4 km/h, asta insemnand ca retinerea permisului de conducere sa nu fie valabila? As avea sanse de castig in cazul unei contestatii? Multumesc frumos pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:34, 28 Aprilie 2025
Nu aveti nici o sansa, marja respectiva e doar pentru verificarea metrologica periodica, ICCJ a stabilit deja acest lucru :
"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor pct. 3.1.1 din Norma de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”, aprobată prin Ordinul directorului general al Biroului Român de Metrologie Legală nr. 301/2005, cu modificările şi completările ulterioare, erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru de către entităţile prevăzute la art. 4 din ordinul sus- menţionat, respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marja de eroare radar miscare Sele Ioan Sele Ioan Dacă la întrarea într-o localitate, respectiv comună, sat, pe timp de noapte, aflându-mă la începutul unei depășiri regulamentare a unui camion, fapt ... (vezi toată discuția)
Radar elcudan elcudan care este mar]a de eroare a aparatului radar +- cati km am fost prins cu 103 si mi=au luat carnetul (vezi toată discuția)
Filmare video contestatie suspendare permis cri_xtina cri_xtina Buna seara, pe scurt va prezint situatia in care ma aflu si pentru care doresc un sfat. In noiembrie 2013 am fost surprinsa de un aparat radar circuland cu ... (vezi toată discuția)