avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evidentiere in pontaj zile libere platite la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evidentiere in pontaj zile libere platite la restaurante

Buna ziua,
In primul rand vreau sa spun ca am tot citit raspunsurile postate pe forum ref la intrebarea mea, dar am o nelaurire la intocmirea pontajului.

Speta: pt un restaurant, unde se lucreaza in ture, se respecta repausul saptamanal de 2 zile libere consecutive. Bineinteles acesta nu este de regula sambata sau duminica. Salariatul nu beneficiaza de spor la salariu pt zilele lucrate sambata sau duminica, acesta avand zile libere platite pt orele lucrate sambata sau duminica.

Intrebare : Cum evidentiez acest lucru in pontaj? Zilele libere platite se considera ca zile lucrate pe statul de plata?

Putem sa luam un exemplu pt luna ianuarie 2010?

Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 21:55, 12 Februarie 2010
daca persoana este libera treceti in pontaj un L si la sfarsit cand adunati orele adaugati si orele din zilele cu L, dar chiar daca le dati zile libere in compensare pt sambata si duminica lucrata este obligatoriu sa acordati un spor la salariu de incadrare spre exemplu eu dau 5% din salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern pentru un restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui trecut programul de lucru al unui restaurant in Regulamentul intern.....salariatii lucreaza de la 10 la 22 apoi au o zi ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sambata snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)